DOLAR 32,5920 0.35%
EURO 34,7589 -0.03%
ALTIN 2.497,290,54
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20257491,25%
Düzce
14°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Üniversite – Belediye İşbirliği… Akçakoca’ya 3 Yeni Proje Yapılıyor
4400 okunma

Üniversite – Belediye İşbirliği… Akçakoca’ya 3 Yeni Proje Yapılıyor

ABONE OL
29/07/2021 13:35
Üniversite – Belediye İşbirliği… Akçakoca’ya 3 Yeni Proje Yapılıyor
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar, Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz ve Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Nazım Pazvant ile birlikte ilçede gerçekleşen çeşitli çalışmaları yerinde inceledi.

Akçakoca Yukarı mahalledeki tarihi pazar içinde Üniversite’nin yaptırdığı alternatif tıp araştırmaları binasını dolaşan heyet burada son aşamaya gelen binanın yanı sıra diğer proje alanlarını da incelediler.

Arabacı köyüne ‘Fındık Araştırma ve Geliştirme Merkezi’ 

İncelemelerle ilgili olarak bir açıklama yapan Belediye Başkanı Okan Yanmaz, Arabacı köyünde atıl vaziyette duran nasının Düzce Üniversitesi tarafından Fındık Araştırma ve Geliştirme Merkezine dönüştürüleceğini söyledi.

Baişkan Yanmaz, ”sayın Kaymakamım, Ticaret Odası Başkanı ve Rektör hanım ile birlikte bir takım konuları gezdik gördük. Rektör hanımın ve sayın Kaymakamım teşviki ile rektör hanımın da bu proje kafasına çok yattı. Akçakoca ve bölgesi için çok önemli olan bir konuya parmak bastılar. Arabacı köyündeki atıl ilkokul fındık araştırma ve geliştirme merkezi olarak çok süratlı bir şekilde rektör hanımın talimatıyla birlikte faaliyete sokulacak” dedi.

‘Mantar çeşitliliği eğitim ve üretim merkezi’ kurulacak

Belediye Başkanı Okan Yanmaz, ”aynı zamanda bunun yanında farklı mantar çeşitlerinin de eğitim ve üretiminin nasıl yapılacağı konusunda eğitici yerler hazırlayacaklar. Dolayısıyla bu Akçakoca için bilinçli bir fındık üreticiliğinin nasıl olacağı konusunda ve 2 dakikada ulaşabileceğimiz ve başına da bu konuda uzman olan bir doçent doktorumuzu koyacaklar. Bu konuda rektör hanıma çok teşekkür ediyorum. Onunla birlikte sayın kaymakamımıza ve ticaret odası başkanımız Sayın Mehmet Nazım Pazvant’a çok çok teşekkür ediyorum. Bizler de Akçakoca belediyesi olarak her zaman onların yanında olacağımıza üzerimize düşen bir görev varsa yerine getireceğimizi bilmelerini isterim.” ifadelerini kullandı.

Yukarı Mahalleye ‘Bitkisel İlaçlarla Tedavi Merkezi’

Aynı zamanda rektör hanım yukarı mahallede biliyorsunuz  bitkisel ilaçlarla ilgili binayı bitirdi. Orayı da süratli bir şekilde hizmete açacağız. Yukarı Mahalle’de böyle bir sağlık kuruluşunun olması Yukarı Mahalle pazarımıza başka bir duygu katacağına inanıyorum” diyen Başkan Yanmaz, ”kendilerine benim bir önerim oldu, biliyorsunuz Düzce Üniversitesi Nigar hanımın önderliğinde güzel bir şeye imza attı. Geleneksel tıp dediğimiz ilaçların-yağların üretimi bilimsel olarak araştırılacak. Bununla ilgili Düzce üniversitemizin kurmuş olduğu ve anlaşmış olduğu bir firmayla anlaşarak ürünlerini satmaları için Akçakoca Belediyesi olarak çarşımızın en hareketli bölgesinde kendilerine güzel bir satış standı hazırlayacağız. Herkese bu konuda çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.