DOLAR 32,5579 0.04%
EURO 35,0161 0.44%
ALTIN 2.420,82-0,08
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2096072-3,58%
Düzce
26°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

CNN Türk seyahat haberleri sayfasını Akçakoca’ya ayırdı
7350 okunma

CNN Türk seyahat haberleri sayfasını Akçakoca’ya ayırdı

ABONE OL
21/04/2021 14:45
CNN Türk seyahat haberleri sayfasını Akçakoca’ya ayırdı
1

BEĞENDİM

ABONE OL

CNN Türk haber sitesi, bu hafta seyahat haberleri sayfasını Akçakoca’nın turizm değerlerini tanıtmaya ayırdı. Tanıtım metninde görsellere yer verilirken, Akçakoca’da gezilecek görülecek yerler şu şekilde yer aldı:

Akçakoca Düzce şehrine bağlı olan bir ildir. Düzce’nin turizm gelirini oluşturan önemli tatil yerleri arasında yer almaktadır. Akçakoca hafta sonu kaçamak yapmak isteyenlerin ilk olarak uğradığı yerlerden birisi olarak biliniyor. Akçakoca İstanbul’a da konumu itibari ile 3 saat uzaklıkta bulunmaktadır. Burayı gezip görmeniz için birçok neden vardır.

Akçakoca’da Görülmesi Gereken Yerler ve Yapılacaklar Listesi

1) Ceneviz Kalesi

Tarihte burada yaşamış olan Cenevizliler tarafından inşa ettirilen bir kaledir. Ceneviz kalesi kadınlar plajını gören bir kaledir. Günümüzde büyük bir kısmı yıkık olsa da manzarası çok güzel bir kaledir. Ceneviz kalesi tarihte pek çok savaşı görmüş bir kaledir. Burası 2013’te UNESCO tarafından tescillenmiştir. Öyle ki 2013 yılında UNESCO tarafından dünya mirası geçici listesine eklenmiştir. Yüksek bir falez üzerine inşa edilen Ceneviz kalesi Akçakoca’da Hacıyusuflar mahallesinde yer almaktadır. Yedi yirmi dört bu Ceneviz kalesini ziyaret edebilirsiniz. Haçlı seferleri düzenlenmiş olup burayı Haçlı ordusu bir müddet kullanmış ve Karadeniz kıyılarına hakim olmayı amaçlamışlardır.

2) Aktaş Şelalesi

Akçakoca’nın doğal güzellikleri arasında yer almaktadır. Aktaş şelalesi zengin bir bitki örtüsüne sahip olarak görülmeye değer olan bir şelaledir. Aktaş şelalesi İstanbul’a da oldukça yakındır. Bundan dolayı özellikle hafta sonları bu şelaleye İstanbul’dan çok ziyaretçi gelmektedir. Doğa ile başbaşa kalınabilecek en güzel şelalelerden olan Aktaş şelalesi trekking için de uygun bir ortam yaratmaktadır. Bu şelaleye giriş için herhangi bir ücret talep edilmiyor. Eğer kendi özel aracınız ile buraya gelecekseniz yalnızca aracınız için bir otopark ücreti ödemek durumundasınız.

3) Fakıllı Mağarası

Akçakoca’da en popüler yerlerden sadece bir tanesidir. Fakıllı mağarası 8 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Fakıllı mağarası Fakıllı köyünde yer almaktadır. Fakıllı mağarası Kültür ve Turizm bakanlığı tarafından işletilmektedir. Günümüzde bu bakanlık tarafından 1. derecede sit alanı ilan edilmiştir. Fakıllı mağarası tam olarak 1012 metre uzunluğudur. Fakıllı mağarası içerisinde doğal sarkıtlar ve dikitler yer almaktadır. Damlataş bakımından zengin bir mağaradır.

4) Hemşin Köyü Camii

Osmanlı Rus savaşlarından sonra Hemşinliler tarafından kurulan bir camidir. Hemşinliler Anadolu’da yaşamış ve halen daha yaşıyor olan Müslüman bir halktır. Çantı tipi mimarisi ile inşa edilen Hemşin köyü camii Akçakoca merkezine 15 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Taş işçiliği ile inşa edilen bu caminin ikinci katında ise çantı tekniği kullanılmıştır. Tam olarak tarihi 150 yıla yaklaşmaktadır. Hemşin köyü camii ahşap minareye sahip olan bir camidir.

5) Tarihi Mahalle Evleri

Akçakoca’nın en enteresan hazineleri arasında yer alıyor. Tam olarak eski bir yerleşim bölgesine inşa edilmiştir. Yukarı mahallede yer alan Akçakoca’da ki en eski evlerdendir. Tam olarak bu bölgede 160 tane evler bulunmaktadır. Sit alanı ilan edilerek korunan bu evler Akçakoca’da uğranılması gereken yerler arasındadır. Tarihi mahalle evlerinin 200 yıla yakın olan tarihi olduğu bilinmektedir.

6) Kurugöl Kanyonu

Akçakoca’da yer alan bir doğal kanyondur. Kurugöl köyünde yer aldığından dolayı buraya Kurugöl kanyonu denilmiştir. Burada ailecek birlikte gelerek doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Şehirden uzak kalmak ve kamp olanaklarından yararlanmak istiyorsanız Kurugöl kanyonu tam da size göre bir yerdir. Kurugöl kanyonunda bol bol oksijen alabilir ve ruhunuzu dinlendirebilirsiniz. Girişi tamamen ücretsiz olan Kurugöl kanyonu ziyaretçilerini beklemektedir.

7) Kadınlar Plajı

Kadınlar plajı yalnızca kadınların gidebileceği bir plajdır. Akçakoca’da yer alan bu kadınlar plajı Karadeniz’e kıyısı olan bir plajdır. Tam olarak 23 yıllık bir plaj olan Kadınlar plajı kadınlar için her türlü imkanların yer aldığı bir plajdır. Kadınların özgürce denize girebileceği bu plajda kamp yapmak için de olanaklar yer almaktadır.

8) Arabacı Köyü

Arabacı köyü Yukarı mahallede yer almaktadır. Arabacı köyü Akçakova’nın en ünlü köyleri arasındadır. Buralarda Türk, Çerkez ve Gürcü köyleri bir arada yaşamaktadır. Arabacı köyü içerisinde yöresel olarak eşyalar satın alarak keyifli bir gezi deneyimi yaşayabilirsiniz.

İşte CNN Türk seyahat ekinin yaptığı haberin linki…

https://www.cnnturk.com/seyahat/akcakoca-gezilecek-yerler-listesi-akcakocada-gorulmesi-gereken-yerler-ve-yapilacaklar-listesi

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.