DOLAR 32,3541 0.31%
EURO 35,1553 -0.01%
ALTIN 2.308,771,39
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22886123,32%
Düzce
20°

HAFİF YAĞMUR

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Turizm Teşvik Kanunu’nda değişiklik teklifi TBMM’de kabul edildi
3440 okunma

Turizm Teşvik Kanunu’nda değişiklik teklifi TBMM’de kabul edildi

ABONE OL
08/04/2021 15:17
Turizm Teşvik Kanunu’nda değişiklik teklifi TBMM’de kabul edildi
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Turizmde yeni döneme hazırlık yapılırken Meclis’te de önemli bir adım atıldı. Konaklama tesislerine bakanlıktan Turizm İşletme Belgesi alma zorunluluğu getiren Turizm Teşvik Kanunu’nda değişiklik teklifi TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda kabul edildi.

AK Parti, Turizm Teşvik Kanunu’na yeni düzenlemeler getiren kanun teklifini Meclis Başkanlığı’na sunmuştu. Teklif, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’nda kabul edildi.

Kanun teklifiyle hedef, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kontrolünde turizm sektörünün tek elden yönetimi. Teklifle Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri ile turizm merkezleri içinde yer alan korunan alanlarda hazırlanan her tür ve ölçekli plan ve plan değişiklikleri sadece bakanlığa sunulacak. Deniz kıyısı olan ilçelerde tespit edilen yerleri, konaklama içeren tesislerin yapılması amacıyla yatırımcılara tahsis etme yetkisi de bakanlıkta olacak.

Konaklama tesislerinin ve plaj işletmelerinin bakanlıktan Turizm İşletmesi Belgesi alması zorunlu olacak. Kamu kurumlarının işlettiği konaklama tesisleri, misafirhaneler, vilayet evleri ile ordu evleri bu düzenlemeden muaf tutuluyor. İşletmeler bu belgeyi almazsa faaliyetleri sona erdirilecek.

Halihazırda faaliyette bulunan asgari standartları sağlayabilecek konaklama tesislerine de belge verilecek. Bu sayede bu tesisler de bakanlık kontrolüne alınacak.

Kruvaziyer, yat limanları, çekek yeri, rıhtım ve iskele gibi deniz turizmi tesisleri işletmeleri de bakanlıktan Turizm İşletmesi Belgesi almak zorunda olacak ve önemli bir adım daha atılıyor. Jeotermal kaynaklar ve doğal mineralli sular kanunun da da değişiklik yapılarak jeotermal kaynakların turizm amaçlı kullanımına yönelik düzenlemeler de ekleniyor.

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.