DOLAR 32,5274 0.3%
EURO 34,5929 0.2%
ALTIN 2.494,800,49
BIST 9.548,09-1,36%
BITCOIN 2027872-2,18%
Düzce
25°

KAPALI

02:00

YATSI'YA KALAN SÜRE

5 milyonu aşkın KYK borçlusuna müjde! Sadece ana para ödenecek…
2973 okunma

5 milyonu aşkın KYK borçlusuna müjde! Sadece ana para ödenecek…

ABONE OL
18/07/2022 18:56
5 milyonu aşkın KYK borçlusuna müjde! Sadece ana para ödenecek…
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Öğrenim kredisi borcu olanları yakından ilgilendiren Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5,5 milyon kişiye müjde verdi. KYK borçları ile ilgili çalışmaların sonuçlandığını belirten Erdoğan, “KYK kredilerinde geri ödeme alınan rakam üzerinden yapılacak” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Yaklaşık 2 buçuk saat süren toplantıda KYK borçları düzenlemesi, tahıl krizinin çözümü için oluşturulacak koridor ve enflasyonla mücadeleye ilişkin atılacak adımlar görüşüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından alınan kararları açıklamak üzere kameraların karşısına geçti.

Erdoğan, KYK borçları ile ilgili çalışmaların sonuçlandığını belirterek, “(Öğrenim kredisi) Kredi geri ödemelerinin, enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık” dedi.

“KYK’DA ANA PARA ÖDENECEK”

Erdoğan, ”Gençlerimizi böyle bir yükün altında bırakamazdık. Haftalar öncesinde çalışmaları başlattık. Kredi geri ödemelerini herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. Yani ara para. Bu uygulamadan hala kredi geri ödemesi yapan bütün gençlerimiz faydalanacak. Toplamda 26 milyar TL bir yükü gençlerimizin üzerinden kaldırmış olduk” dedi.

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.