DOLAR 32,2555 -0.02%
EURO 34,6880 -0.1%
ALTIN 2.397,50-0,11
BIST 10.247,75-0,86%
BITCOIN 2015330-0,89%
Düzce
23°

KAPALI

04:09

İMSAK'A KALAN SÜRE

755 okunma

10 parmakta 10 marifet… Belediyenin her türlü işi itinayla yapılır

ABONE OL
12/12/2020 12:25
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’a Yakınlığıyla bilinen ve  kimilerine göre manevi oğlu kabul ettiği Metropol İnşaat yazılım – tasarım adlı firmanın sahibi Levent Alışkın’ın hızına yetişilmiyor 

Akçakoca belediyesinde tüm bilgisayarların alımı, kurulum ve tadilatları alanında iş yaptığı değerlendirilen Alışkın’ın belediyenin toplu mesaj sistemi olan SMS atılması işini de üstlendiği öğrenildi.

Seçim dönemi öncesinde Okan Yanmaz’ın henüz aday olduğu dönemlerde dahi Yanmaz’ın seçim işleri danışmanı olarak iş yapan, sosyal medya paylaşımlarını düzenleyip paylaşan Alışkın’ın seçim öncesinde çok sayıda farklı isimle kurulan hesabı da kurup yönettiği iddialar arasında.

Levent Alışkın’ın geçmişinde ise, şimdilerde Amerika’da cezaevinde tutulan İranlı karanlık işadamı Reza Zarrab’ın kuryeliğini yaptığı bilinmekle birlikte, Reza Zarrab’ın yanından uzaklaştırılan Alışkın’ın sonrasında ise soluğu Okan Yanmaz’ın yanında alarak kendisine destek vermeye başladığı biliniyor.

Maharetli genç iş insanı Alışkın’ın bilişim sektöründeki tecrübelerinden faydalanmak isteyen Okan Yanmaz, kendisini seçimler öncesinden itibaren yanında tutuyor.

İkili arasındaki yakınlığın seçimlerden sonra da belediyeye hizmet alımları noktasında bir işbirliğine dönüştüğü görülüyor. Alışkın’ın belediyede birçok işi yapmasına ya da aracılık etmesine rağmen, bu konularla ilgili sorular karşısında ser verilip sır verilmiyor.

10 parmağında 10 marifet olan yetenekli genç Levent Alışkın’ın belediyeye yaptığı işler sadece bilişim alanıyla sınırlı değil. Alışkın’ın son günlerde belediyenin inşaat alanında da işler üstlendiği, son iş olarak da pazar yeri karşısında yer alan durakların tadilat işini üstlendiği öğrenildi.

Akçakoca belediyesi tarafından ihale edilmeden verilen bu iş için sektörde iş yapan firma temsilcileri tepkilerini yükseltirken, ‘Cüneyt Yemenici için İbrahim Kural ne ise Okan Yanmaz için de Levent Alışkın odur’ serzenişleri duyulmaya başlandı bile.

Bilişim ve inşaat alanlarında belediyeye iş yapan Levent Alışkın’ın belediyeye kestiği aylık fatura miktarının oldukça yüksek tutulduğu, bu konuda sorulan sorulara yanıt verilmediği eleştirileri ayyuka çıkarken, bazı meclis üyelerinin ise resmi süreçleri işleterek bu konunun takipçisi olacakları öğrenildi.

Akçakoca’da bir yerel medya organının iddiasına göre, Yanmaz’ın prenslerinden olan Levent Alışkın’ın son dönemde Akçakoca Küçük Sanayi bölgesinde tuttuğu bir depoda, binaların dış cephe kaplamalarında kullanılan farklı markalarda toz ürününün üretimini yaptığı, işyeri ruhsatsız olduğu için kapatılarak farklı bir adrese taşındığı iddiası yer aldı.  

Okan Yanmaz’ın çarşı – pazar gezmelerinde bir adım gerisinde yürümesine alışık olunan Alışkın’ın sosyal medya danışmanlığından SMS aracılığına açılan yolunun inşaat aracılık işleriyle yükselişe geçtiği görülürken, Alışkın’ın bu başarı grafiğinin kendisine bir hayli güzel kazançlar sağlayacağı ön görülüyor. 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.