DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20419896,39%
Düzce
18°

HAFİF YAĞMUR

04:16

İMSAK'A KALAN SÜRE

YENİ BİR FATİH TOPAL VURGUNU… SON BİR HAFTA İKİ SAYI GAZETE ÇIKARTIP KÖŞEYİ DÖNDÜ
2857 okunma

YENİ BİR FATİH TOPAL VURGUNU… SON BİR HAFTA İKİ SAYI GAZETE ÇIKARTIP KÖŞEYİ DÖNDÜ

ABONE OL
20/04/2024 19:40
YENİ BİR FATİH TOPAL VURGUNU… SON BİR HAFTA İKİ SAYI GAZETE ÇIKARTIP KÖŞEYİ DÖNDÜ
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Şantaj ve tehditle ilgili dosyaları yargıya taşınan medya trolü Fatih Topal ile ilgili gün geçmiyor ki yeni bir belediyeyi hortumlama dosyası ortaya çıkmasın. Belediyeden zengin olup evler ve arabalar aldığı iddia edilen Topal’ın son bombası ise Türkiye’de ve dünyada eşine rastlanmayacak ölçüde bir vurgunculuk olayı.

Belediye başkanı Okan Yanmaz lehine haberler yapıp, iddiaya göre, çok sayıda sahte hesaplar aracılığıyla siyasi rakiplerine hakaret ve yalan içerikli paylaşımlar yaparak itibarlarını küçük düşürmeye çalışan Fatih Topal, belediye seçimlerine bir hafta-on gün kala iki sayı gazeteyi alel acele bastırıp belediyeden yüz bin lira dolayında bir gelir elde etmiş.

Diğer gazetecilerin ayda yılda bir gazete çıkartıp makul rakamlarda fatura kestiği belediye yönetimi ise Fatih Topal’a oldukça bonkör davranmakla kalmayıp bir hafta içinde iki sayı gazete bastırmanın basın meslek ve basın etik değerleriyle bağdaşmadığını bilmelerine rağmen bu vurguna ses çıkartmamış.

Belediyenin paralarını adeta bir sülük gibi emen Fatih Topal’ın bu imtiyazlı duruma neden sokulduğunun yanıtı tam olarak bilinmezken, Topal’ın belediyenin bazı yetkililerini de şantaj yoluyla her dediğini yaptırttığına dair şüpheler yok değil.

Göstermelik ihalelerle belediyeden iş aldığı sosyal medya yayınlarında açıkça anlatılan Fatih Topal’ın, seçimlere bir hafta ya da on gün kala voliyi vurmak için bu yöntemi kullandığı, üst üste iki sayı gazete bastırma adı altında belediyeden iki ayrı ödeme aldığı öğrenildi.

Sosyal medya yormcusu Şafak Engin’in Fatih Topal’ın belediyeyi nasıl hortumladığıyla ilgili olarak yaptığı bir açıklama vurgunu tüm detaylarıyla açıklıyor.

Buna göre Fatih Topal, bir hafta içinde sözde iki sayı gazete çıkartarak belediyeden büyük miktarda para elde etti. Okan Yanmaz’ın seçimleri kaybedeceğini anlamış olacak ki ne kurtarırsam kârdır düşüncesiyle son vurgununu yapan Topal’a ilk faturası belediye tarafından ödenirken, ikinci ödemesinin ise seçimler nedeniyle resmen işleme sokulalaması nedeniyle kayıt dışı olarak ödendiği belirtildi.

Sosyal medya haber yorumcusu Şafak Engin, Fatih Topal’ın hesap hareketlerine bakıldığında bu para transferinin kim ya da kimler tarafından yapıldığının ortaya çıkacağını ileri sürerek yetkilileri bu konuda göreve davet ederken, Belediyenin kaynaklarının ayrıcalıklı kimselere nasıl peşkeş çekildiğini gösteren bu olay, bir kez daha Fatih Topal’ın belediyenin son gününe kadar vurgunculukta nasıl ısrar ettiğini ve zenginliğine nasıl zenginlik kattığını gösteriyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.