DOLAR 32,3544 -0.01%
EURO 34,8802 0.09%
ALTIN 2.398,510,22
BIST 10.276,880,67%
BITCOIN 20723041,00%
Düzce
12°

AÇIK

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

BELEDİYE’DEN FATİH TOPAL’A YENİ BİR HİZMET… İKİ DÜKKAN ÖDEMESİ İÇİN ÇEK TAHSİSİ
  • Akçakoca Gazetesi
  • ASAYİŞ
  • BELEDİYE’DEN FATİH TOPAL’A YENİ BİR HİZMET… İKİ DÜKKAN ÖDEMESİ İÇİN ÇEK TAHSİSİ
3478 okunma

BELEDİYE’DEN FATİH TOPAL’A YENİ BİR HİZMET… İKİ DÜKKAN ÖDEMESİ İÇİN ÇEK TAHSİSİ

ABONE OL
24/04/2024 11:05
BELEDİYE’DEN FATİH TOPAL’A YENİ BİR HİZMET… İKİ DÜKKAN ÖDEMESİ İÇİN ÇEK TAHSİSİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Haberin videosunu izlemek için aşağıdaki linki tıklayınız:

https://www.facebook.com/safakeng/videos/8218031561544243

……………………………………………………………

Akçakoca sosyal medya yayıncılığının en etkili ismi Şafak Engin, dün gece yaptığı yayınında sözde gazeteci ve yandaş troll Fatih Topal ile belediye yönetimi arasındaki hortumlama ve işbirliğinin yeni bir örneğini açıkladı.

Araştırmacı sosyal medya yorumcusu Şafak Engin, 5 yıl boyunca çeşitli yollarla belediyeyi hortumlayarak zengin olan Fatih Topal’a bir belediye yetkilisinin çek desteği vererek iki dükkanı aynı anda kiralayabilmesini sağladığını öne sürdü.

Engin’in iddiasına kaynaklık eden çek ödemesinin kim tarafından yapıldığı açıklanmazken, Şafak Engin, gerek Fatih Topal ve gerekse eşi ve oğlunun hesap hareketleri incelendiğinde haksız kazanç edinmenin gerçek boyutlarının ortaya çıkacağını ileri sürerek MASAK görevlilerine ihbarda bulundu.

Şafak Engin’in iddiasına kaynaklık eden iki dükkan Akçakoca şehir merkezinde yer alan Sarıkaya Pasajı içerisinde bulunuyor. Fatih Topal’ın bu dükkanları kiralayacak maddi güce sahip olmadığı dönemde dükkanların kiralanması için gerekli olan emlak komisyon bedeli, kapora ve kira bedelleriyle değerinin bugün en az 300 bin lira dolayında olduğu belirtilirken, kiralanan dükkanların içine alınan büro malzemesi, televizyon, halılar, koltuk takımı ve diğer malzemelerin ise bugünün şartlarında en az 200 bin liraya satın alınabileceği belirtidi.

Bugünkü değeriyle 500 bin liraya kiralanıp döşenebilecek iki dükkanın bir belediye yetkilisinin verdiği çeklerle Fatih Topal’a sunulduğu belirtilirken, yandaş habercilik ve sahte hesaplar aracılığıyla itibar saldırıları düzenlediği iddialarıyla yargılamaları bulunan sözde gazeteci Fatih Topal’ın, bu dükkanları 3 yıl boyunca kullandığı ve kirasının yine belediyenin doğrudan ve dolaylı katkılarıyla ödendiği ileri sürüldü.

Seçim döneminde kendisinden beklenen yandaş habercilik vazifesini sadakatle yerine getirdiği görülen Fatih Topal’ın, Okan Yanmaz’ın belediye seçimlerini kaybetmesiyle kira ödemesinin sıkıntıya girdiği ileri sürülürken, araştırmacı sosyal medya yorumcusu Şafak Engin, Topal’ın şu günlerde kirası ödenemeyen bu dükkanları devretmeye çalıştığını ileri sürerek, bu devir işlemi gerçekleşirse sözde gazeteci Fatih Topal’ın belediye olanaklarıyla işletmecisi olduğu dükkan devir satış işleminden de büyük miktarda para kazanacağını belirtti.

Şafak Engin’in açıklamalarının ardından gözler çeklerin kim ya da kimler tarafından ödendiğine çevrildi. Şafak Engin’in hesap hareketlerinin incelenmesine yönelik ihbarlar değerlendirildiğinde, Fatih Topal’ın haksız kazançla edindiği servet ve bu servete aracılık eden belediyecililerle ilgili soruşturmalar Akçakoca kamuoyunu aydınlatacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.