DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 20678460,73%
Düzce
15°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

YANMAZ’DAN AK PARTİLİ VEKİL ÖZTÜRK’E ‘YALANCI’ GÖNDERMESİ
2530 okunma

YANMAZ’DAN AK PARTİLİ VEKİL ÖZTÜRK’E ‘YALANCI’ GÖNDERMESİ

ABONE OL
20/03/2024 10:07
YANMAZ’DAN AK PARTİLİ VEKİL ÖZTÜRK’E ‘YALANCI’ GÖNDERMESİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, milletvekili Ercan Öztürk’ün ‘Hastane arazisi’ iddialarına cevap verdi.
Yanmaz, ‘Akçakoca Belediye Başkanı süreci uzattı iddiaları gerçeği yansıtmıyor” dedi.

Akçakoca Belediye Başkanı ve MHP Akçakoca Belediye Başkanı Adayı Okan Yanmaz, AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk’ün Akçakoca’da sosyal medya üzerinden yayın yapan bir kanalda yeni yapılacak 100 yataklı hastane arazisinin yer tahsisi ile ilgili ortaya attığı iddialara cevap verdi. Başkan Yanmaz, Öztürk’ün ‘Akçakoca Belediye Başkanı süreci uzattı iddiaları gerçek dışıdır” dedi.

AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, Akçakoca’da sosyal medya üzerinden yayın yapan bir kanalda yaptığı açıklamada Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz’ın yeni yapılacak 100 yataklı devlet hastanesi arazisinin yer tahsis konusunda süreci uzattığı yönünde iddialarda bulundu.

Yanmaz, Milletvekili Öztürk’e belgeleri ile cevap vererek iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Yanmaz, “Sevgili Akçakocalı Hemşehrilerim, Cumhur İttifakı ortağımız AK Parti Düzce Milletvekili Sn Ercan Öztürk’ün katılmış olduğu bir televizyon programında, yeni hastanemizin yerinin 2 sene geç tahsis ettiğimize yönelik iddialarına cevap vermek istiyorum. 31 Mart 2019 tarihinde göreve başladıktan yaklaşık 5 ay sonra Yeni Hastanemizin yerini 09.09.2019 tarihinde Düzce Eski Valimiz Sn. Zülkif Dağlı huzurunda imza töreninde protokol imzalayarak teslim ettik. Bu beş aylık süre zarfında, önceki belediye başkanı döneminde İller Bankası’ndan çekilen 5 trilyonluk kredi ile alınan arazinin borcunu Akçakoca Belediyesi olarak, İller Bankasındaki borcundan düşülmesi ve yeni hastane yapıldıktan sonra Eski Hastanenin yerinin Akçakoca Belediyesi’ne Millet Bahçesi olarak tahsis edilmesi için yazılarımızı yazdık. Fakat yazılarımıza verilen cevapların gecikmesi nedeniyle bu süreç sadece 5 ay kadar uzadı ve akabinde hemen protokolleri imzalayıp yeni hastanenin yerini teslim ettik. Hastane yapımın sürünceme uğramasının en önemli sebeplerinden biri de bildiğiniz gibi iki farklı zamanlarda ihaleye çıkmasına rağmen ihaleye katılım sağlanmamasından kaynaklanmaktadır. Üçüncü kez ihaleye çıktığı dönemde ise yapıcı firma bulunmuştur. Bundan dolayı ‘’Akçakoca Belediye başkanın süreçleri uzattığı” iddiası tamamen yanlıştır. Bu durumda Akçakoca Belediyesi’nin en kısa sürede sorumluluklarını yerine getirmiş ve kendi üstüne düşen her türlü görevi yerine getirmiştir. Bizler her zaman vatandaşlarımızın yararına olacak her projede bürokrasiyi en hızlı şekilde kullanıp tüm işlemleri yerine getirdik. Değerli Akçakocalılar üç buçuk yıl boyunca yeni hastaneyi ihale edip başlatamayanlar kabahati bizde arıyorlar. Cumhur İttifakına yakışmayan ithamlar ile karşılaştığım için onlar adına da üzüldüğümü bilmenizi isterim. İmzaladığımız Protokolü video sonunda sizlere sunuyorum” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.