DOLAR 34,0006 0.29%
EURO 37,8516 0.64%
ALTIN 2.820,980,42
BIST %
BITCOIN 1961047-3,13%
Düzce
20°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:11

İMSAK'A KALAN SÜRE

YANMAZ’A DESTEK OLAN AK PARTİ, ALBAYRAK’A DESTEK VERMEDİ… MAAŞLAR ÖDENEMEYECEK
5551 okunma

YANMAZ’A DESTEK OLAN AK PARTİ, ALBAYRAK’A DESTEK VERMEDİ… MAAŞLAR ÖDENEMEYECEK

ABONE OL
05/08/2024 18:48
YANMAZ’A DESTEK OLAN AK PARTİ, ALBAYRAK’A DESTEK VERMEDİ… MAAŞLAR ÖDENEMEYECEK
3

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediye Meclisinin Ağustos ayı oturumu Belediye Meclis salonunda gerçekleşti. Saat 16’da başlayan meclis oturumunun gündem maddelerinden biri de ABİTAŞ şirketinin sermayesinin artırılması idi. Personel maaşlarının ödenebilmesi için sermaye artırımının zorunlu olduğu teklif maddesine Ak Parti ‘hayır’ oyu verdiğinden taklif kabul edilemedi. Albayrak, geçmeyen madde sonrasında kameralara dönerek ‘maaşları ödeyemeyeceğiz. Bunun müsebbibi Ak Parti’dir’ açıklamasında bulundu.

Akçakoca belediyesi bünyesindeki personelin büyük bir bölümünün maaşlarının ödendiği belediye iştiraki olan ABİTAŞ, geçmiş dönemde şişirilen personel ve ödenemeyen maaşlar nedeniyle hep gündem olmaktaydı.

Maaşların ödenebilmesi için geçmiş senelerde defalarca sermaye artırımına gidilen ABİTAŞ’a ek sermaye teklifi, Ak Parti’nin desteğiyle her oturumda kabul edilmişti. Fakat bu kez teklife karşı oy kullanan Ak Parti grubu yüzünden ABİTAŞ personelinin maaşları ödenemeyecek.

Konuyla ilgili olarak meclis üyelerine bilgi veren belediye başkanı Fikret Albayrak, ABİTAŞ’ın sorunlu bir şirket olduğunun altını çizdikten sonra, kısa sürede ABİTAŞ’ın giderlerini azaltarak gelirlerini yükselttiklerini, bir yandan da personel eksiltmesi yaparak gelir gider açığını kapatmaya çalıştıklarını söyledi.

Bu teklifin son teklif olduğunu tahmin ettiğini de belirten Albayrak, tahminlerine göre Ocak ayından itibaren ABİTAŞ’ın kendi kendine yetecek duruma geleceğini ve yeni bir sermaye artırım teklifine gerek duymayacaklarını da sözlerine ekledi.

Albayrak’ın açıklamasına cevap veren Ak Partili meclis grubu sözcüleri ise, bir önceki teklife son defa evet dediklerini o gün ifade ettiklerini, bu andan itibaren bu teklife karşı hayır yönünde oy kullanacaklarını söylediler.

YÜKSEL YILMAZ’DAN YAPICI BİR ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Teklife dönük olarak bir açıklama yapan MHP’li meclis üyesi Yüksel Yılmaz ise orta yolu bulan akılcı bir öneri sundu fakat önerisi kabul edilmedi. Yılmaz, teklifin bu aşamada askıya alınarak bir sonraki meclis oturumuna getirilmesini ya da kısa süre içinde yapılacak olağanüstü meclis oturumu kararı alınarak orada yeniden oylanmasının doğru olacağını söyledi.

MHP’li meclis üyesi Yılmaz ayrıca, kendisinin geçmiş dönemde belediye başkan yardımcısı olduğu 5 yılda, benzer teklifi getirdiklerinde CHP grubunun her zaman hayır yönünde oy verdiğini fakat buna rağmen maaş krizinin yaşanmaması adına, bugün önlerine gelen bu teklife kendisinin MHP adına evet diyeceğini de sözlerine ekledi.

AK PARTİ’NİN MECLİS ÇOĞUNLUĞUYLA KARAR GEÇEMEDİ

Yapılan oylama Ak Parti grubunun hayır demesi nedeniyle kabul edilmezken, başkan Albayrak basın mensuplarına dönerek bu kararın sorumlusunun ve ödenemeyecek personel maaşlarının müsebbibinin Ak Parti grubu olduğunu söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ