DOLAR 34,0717 -0.04%
EURO 37,9421 -0.14%
ALTIN 2.800,14-0,08
BIST 9.774,490,17%
BITCOIN 21211243,21%
Düzce
21°

HAFİF YAĞMUR

05:14

İMSAK'A KALAN SÜRE

750 okunma

MUHTAÇ AİLELER İÇİN İYİLİK MELEĞİ OLDULAR

ABONE OL
07/04/2018 19:22
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanlığı talimatıyla öğrencilerin yardımlaşma, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının geliştirilmesi amacıyla hazırlanan “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi” kapsamında Akçakoca’daki bir meslek lisemiz harekete geçti.

Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Akçakoca’da bulunan ihtiyaç sahibi ailelerin evlerindeki eskimiş durumdaki eşyaları tamir ederek onların hayatını kolaylaştırıyor.

Lise’nin Çocuk Gelişimi bölümü, Giyim bölümü ile Hasta ve Yaşlılara Hizmet bölümünde okuyan öğrenciler, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan isimlerini aldıkları muhtaç ailelere giderek gündelik ihtiyaçlarını karşılıyorlar. 

Öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte ziyaret ettikleri muhtaç ailelere giderken ise çiçek benzeri hediyeler almak yerine, okul idaresi tarafından satın alınan günlük kumanya paketlerini yanlarında götürüyorlar. 

1 Mart’ta başlattıkları bu uygulama ile bugünde değin 2 aileye giden öğrenciler, 2 aileye daha gideceklerini söylerken, Okul Müdürü Recep Say, bu uygulamaya durmaksızın devem edeceklerini söyledi.

”Meslek Liseleri Hayata Değer Katıyor”

Öğrencilerin giyim bölümünde okuyanları muhtaç ailelerinin ev temizliklerini, ütülerini ve yemeklerini yaparken, hasta hizmetleri bölümünde okuyan öğrenciler ise evde hasta var ise kan şekeri ve tansiyon ölçümlerini yapıyor, ilaçlar hakkında ayrıntılı bilgiler veriyor ve tarihi geçmiş ilaçları ayırıyorlar.

”Meslek Liseleri Hayata Değer Katıyor” projesi kapsamında hizmet veren Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Çocuk Gelişimi bölümünde okuyan öğrencileri ise evlerde hasta annelerin varlığı durumunda çocuklarla ilgilenip, bakımlarını yaparak eğlendiriyorlar. 

”Evlere Güleryüzlerini ve enerjilerini götürüyorlar”

Okul öğrencileri eliyle gerçekleştirilen bu eşsiz hizmet karşısında bir açıklama yapan Akçakoca Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Recep Say şunları söyledi:

” Milli Eğitim Bakanlığı’nca Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı okul ve kurumlarda öğrenim gören öğrencilerin, sahip oldukları millî, manevî, ahlaki, insanî ve kültürel değerleri geliştirmeleri, yardımlaşma, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesi amacıyla harekete geçtik. “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor Projesi” kapsamında öğrenciler öğretmenleriyle birlikte, okulun bulunduğu mahallede, bulunmadığı takdirde ilçelerde veya il merkezinde tespit edilen belirli sayıdaki ihtiyaç sahibi yoksul veya muhtaç durumdaki kişilerin evlerine giderek gerekli bakım ve onarımlarını, kullanılamaz veya eskimiş durumdaki eşyalarının tamirini yaparak hem toplum hizmeti yapıyor hem de onların hayatlarını kolaylaştırıyorlar. 1 Mart’ta başladığımız bu uygulamayı bundan sonra da aralıksız sürdüreceğiz”

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ