DOLAR 32,4294 0.2%
EURO 35,3837 0.19%
ALTIN 2.324,170,22
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22912792,20%
Düzce
22°

AZ BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

MHP HEYETİ AKÇAKOCA’DA…
3228 okunma

MHP HEYETİ AKÇAKOCA’DA…

ABONE OL
28/11/2021 18:24
MHP HEYETİ AKÇAKOCA’DA…
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezi’nin başlattığı “Adım adım 2023, il il Anadolu” programlarının Akçakoca buluşması yapıldı. Toplantıya katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminin seyrini MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin değiştirdiğini belirtti.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin talimatı ile başlatılan, “Adım Adım 2023, il il Anadolu” programının Akçakoca Buluşması kapsamında MHP Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, MYK Üyesi Ahmet Savaş Çolak, MHP Düzce milletvekili Ümit Yılmaz, MHP Ankara Milletvekili MYK Üyesi Bahadır Alperen, MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, MYK Üyesi Mehmet Duygulu, MYK Üyesi Özmen Alp Giray Erdemir, MHP Düzce İl Yöneticileri, Düzce ve Akçakoca STK temsilcileri ile köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi.

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz ve MHP ilçe başkanı Selahattin Pazvant, Akçakoca Ülkü Ocakları başkanı Eray Muhammet Ustabaş, partinin ilçe yönetim kurulu ve ilçe kadın kolları yöneticileri ve ülkü ocakları üyesi gençler, konukları, toplantının yapılacağı İskele Balık lokantası önünde karşıladılar.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan “Adım adım 2023, il il Anadolu” programının açılış konuşmasını yapan MHP Akçakoca İlçe Başkanı Selahattin Pazvant, konuklar ave davetli toğluluğa hoşheldiniz konuşması yaptı.

İlçe başkanı Pazvant’ın konuşmasının ardından kürsüye davet edilen MHP Düzce milletvekili Ümit Yılmaz da bir konuşma yaparak konukları ve davetlileri selamlarken, koronavirüs salgınları yüzünden yapılamayan bu toplantıların bundan sonra da hız kesmeden devam edeceğini söyledi.

Özarslan: “Darbe girişiminin seyrini Sayın Genel Başkanımız değiştirdi”

Caboğlu’nun konuşmasının ardından kürsüye çıkan MHP Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Bumin Özarslan, 15 Temmuzdaki FETÖ’nün hain darbe girişiminin seyrini MHP Lideri Dr. Devlet Bahçeli’nin değiştirdiğinin altını çizerek, “04:40 15 Temmuz 2016 başımıza gelen, biliyorsunuz bir darbe teşebbüsü var. 15 Temmuz Türkiye’de alışıla gelmiş darbelerden farklı bir darbeydi. Çok şükür bu alçakça girişim Türk Devletinin dirayeti ve Türk Milletinin sağduyusu ile atlatıldı. Fakat bu darbe diğer darbelerden farklı olarak bir işgal ve iç savaş girişimiydi. Eğer o gece bu facia atlatılmasaydı, aynı Suriye’de ki gibi aynı durumu yaşayabilirdik. O gece işgal ve iç savaş girişimini atlatmamızın genel gerekçesi, Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin Ankara’dan bir karşı duruşu, bir itirazı bir başkaldırışıydı. Yani, ‘Meşru hükümetin yanındayız’ açıklamasını yaptığından itibaren olayların seyri değişti. Çünkü o saat itibari ile Ankara’da darbeye karşı koyabilecek etkin silahlı unsurlar ya etkisiz hale getirilmiş, ya da yoğun saldırı altında. Üstelik bunların komuta kademelerinden de haber alınamıyor. Hatırlıyor musunuz? Genel Kurmay Başkanımızdan, diğer kuvvet Komutanlarımızdan, saatlerce haber alınamadı ve hükümet bir Genel Kurmay Başkanı atamak zorunda kaldı. Dolayısıyla, bu öyle bir vahim krizdi ki, Ankara’da gerçekleştirilen bu kalkışma bir anda devletin temel mekanizmalarını teslim almış, ya da iş yapamaz hale getirmiş. Ayrıca devletin başı da o gün Ankara’da yok, devletin günlük işlerini yürüten Başbakan’da Ankara’da yok. Hem mevsim, hem dönem, hem de Cuma günü olması nedeniyle çoğunlukla ne Bakanlar Ankara’da, ne de milletvekilleri ve Ankara’dan tık ses çıkmıyordu. Ankara’da o gece Sayın Genel Başkanımızın ‘Meşru Hükümetin yanındayız’ açıklamasına kadar birileri bekledi. Ne zaman Sayın Genel Başkanımız bu açıklamayı yaptı, Ankara’dan bir ses ilk defa yükseldi işte ondan sonra her şeyin seyri değişti” dedi.

Çolak: “Türkiye’ye karşı ekonomik savaş başlatıldı”

MHP MYK üyesi Ahmet Savaş Çolak ise, dış güçlerin Türkiye’ye karşı ekonomik savaş başlattıklarını kaydederek, “01:30 Türkiye’nin içinden geçtiği süreçte malumunuz gündem ekonomi. Türkiye üzerinde bir ekonomik operasyon yapılıyor. Türkiye ne zaman ‘Kafayı kaldırıyorum’ dese, ‘Ben Türkiye’nin kazanımlarını faize kurban vermeyeceğim, vatandaşımın alın teri ile emeği ile kazandığını vatandaşıma vereceğim dese, bizi dolarla, dövizle korkutup, bizi eski sisteme, yani yüksek faiz sistemine hapsetmek istiyorlar” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından MHP Heyeti STK temsilcileri ile köy ve mahalle muhtarlarının istek, talep ve sorunlarını dinledi.

Toplantının sonunda plaket takdim töreni gerçekleşirken, Akçakoca’daki programlarını tamamlayan konuklar ilçeden ayrılmadan önce esnaf ve vatandaşları ziyaret edip kendilerini dinlediler.

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.