DOLAR 32,4999 -0.04%
EURO 34,7747 -0.62%
ALTIN 2.442,200,27
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2074949-1,25%
Düzce
16°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yemenici, kıyı koruma yapılarıyla ilgili açıklama yaptı
3782 okunma

Yemenici, kıyı koruma yapılarıyla ilgili açıklama yaptı

ABONE OL
26/11/2021 16:41
Yemenici, kıyı koruma yapılarıyla ilgili açıklama yaptı
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Birkaç gün önce basında çıkan ilçemize yapılması planlanan kıyı koruma yapıları yani yatay mahmuzlarla ilgili açıklama yapma gereği hissettim. Uzun zamandır özellikle Çınar plajımızdaki kıyı erozyonu herkesin malumudur. Nazmi Çiloğlu ve Fikret Albayrak başkanlarımızın döneminde iki kez bu bölgede şiddetli dalgalar sonrası ciddi toprak kayması yaşandığını unutmamamız gerekiyor. Eğer bu mahmuzlar yapılmadığı takdirde küresel ısınma ve deniz su seviyesinin yükseleceği tüm bilimsel çalışmalarda öngörüldüğü bu ortamda Çınar caddemizin tamamının denize kayabileceğini öngörmek çok zor olmasa gerek.

Projelendirme aşamasında 29 km’lik kıyı hattımızda tüm oşinografik testler, dalga hareket testleri yapılmış, bu çerçevede karar verilmiştir. Gerek belirttiğim nedenlerden gerekse Çınar plajımızda tekrar kum artışı sağlamak ve eski günlerde olduğu gibi geniş bir plaj haline gelip yaz sezonunda denize girilebilmek için bu yapıların yapılması gerekmektedir.

Öncelikle bu proje sahipsiz değildir; dönemimde bizzat şahsım tarafından takip edilen, hükümetimizden talep edilen ve yapılması için mücadele verdiğim bir projedir. Projenin bizzat sahibi biziz, Akpartidir.

Yeni balıkçı barınağı, yatay mahmuzlar ve mevcut limanın yat limanına dönüşümü olarak bir bütün olarak yapılması için, yatırım planına alınması için gecemizi gündüzümüze kattık. Yapımı için başlangıcında bizzat Faruk Özlü, Ayşe Keşir, Fevai Arslan, siyasi olarak sahip çıkmış, desteklemişlerdir. Bürokratik aşamasında AYGM genel müdürü Fatih Turan ve sonrasında Erol Çıtak beyin çok büyük emekleri mevcuttur. Elbette o dönem bakanımız Sn. Ahmet Arslan bizzat ilçemize gelerek yerinde inceleyerek destek vermişlerdir. Süreç içerisinde hayata geçmesi için Fahri Çakır ve Ayşe Keşir vekilimiz, Mustafa Keskin başkanımız ve yine bakanımız Faruk Özlü bey bizzat başlattığımız bu projeleri takip etmiş, yapılması sürecini nihayete erdirmek için çaba sarfetmişlerdir.

Bakanımız Adil Karaismailoğlu’nun bizzat bakanımız Faruk Özlü’yü arayarak ihale müjdesini vermesi geçmişteki çabaların hayata geçmesini görmek ayrıca insanı mutlu etmektedir. Bu yatırımlar ilçemize kazandırılacak ve çok büyük ekonomik faydalar sağlayacaktır.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki bilgi notunda yer alan teknik bilgiler sanırım yaptığım açıklamayı destekleyen ve kamuoyunu yeterince doğru bilgilendiren AYGM’nin tarafıma ilettiği yazılı nottur.

Kamuoyuna saygılarımla…

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.