Akçakoca’nın Çayağzı köyündeki kadınlar kışlık yiyeceklerini hazırlamaya başladı. Köylü kadınlar, imece usulüyle yufka, mantı, tarhana yapımına başladı.
Bildan Şen, Safiye Köroğlu ve Seher Çengel sabah saatlerinde bir araya gelerek ilk olarak yufka için hamur yoğuruyor, ardından da maharetli ellerde oklavayla yufka açılıyor.
Özenle açılan yufkalar ateş üzerindeki saçta pişiriliyor ve evin içerisinde üzerine örtü serilerek kurutuluyor. Daha sonra kurutulan bu yufkalar üst üste istifleniyor ve üzerleri sarılarak kışın kullanmak üzere hazır bir şekilde bekletiliyor.
İmece usulüyle yufkaları açan köylü kadınlar ardından mantı, tarhana gibi malzemeleri de hazırlamaya başlıyorlar. Kadınların dayanışma içerisinde yaptıkları bu hazırlıklar sabahtan akşama kadar devam ediyor.
Köylü kadınlar hazırladıkları yufka ve diğer malzemeleri kışın tüketmek için kiler ya da depo gibi yerlerde özenle muhafaza altına alıyorlar.




.
1
Başarılı müdür Yasin Efe Belediyeden istifa etti OSB’nin başına geçiyor
14879 kez okundu
2
AKÇAKOCA’NIN KADERİNİ TEK BİR ALANA HAPSETMEK DOĞRU DEĞİL
12676 kez okundu
3
Şifalı Su bölgesine satış büfeleri kondu
9609 kez okundu
4
Akçakocalı iş insanının fabrika inşaatı pandemiye rağmen hız kesmiyor
9574 kez okundu
5
Ekşioğlu firması bölgenin en kapsamlı çalışmasını hayata geçirdi
9176 kez okundu