DOLAR 32,5483 -0.02%
EURO 34,8273 -0.18%
ALTIN 2.436,950,30
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2113047-2,65%
Düzce
23°

KAPALI

19:56

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Ekşioğlu firması bölgenin en kapsamlı çalışmasını hayata geçirdi
8417 okunma

Ekşioğlu firması bölgenin en kapsamlı çalışmasını hayata geçirdi

ABONE OL
21/06/2021 14:34
Ekşioğlu firması bölgenin en kapsamlı çalışmasını hayata geçirdi
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekşioğlu inşaat firması tarafından Akçakoca Osmaniye mahallesinde yapılan inşaat temeli kazı çalışmaları sırasında, aşırı yağışlar nedeniyle yaşanan toprak kaymasının ardından jet hızıyla duvar yapım çalışması başlatıldı.

Ekşioğlu inşaat tarafından yapılan duvar çalışmasında dev iş makineleri aracılığıyla çok sayıda kazık çakılarak açılan çukurlara, demir kafesler indirilerek beton döküldü.

İstinat duvarı yapımı çalışmaları esnasında çalışmaları bizzat koordine eden Ekşioğlu inşaat firmasının sahibi Cevat Ekşi, gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi:

”Bu proje Akçakoca’nın en büyük ve farklı projelerinden biri olacak. Bu büyük projeyi yaparken arazinin meyilli olması dezavantajını biliyorduk. Ona uygun makine ve ekipmanla işe koyulduk. Projeye başlayınca yağmurlar ara vermeden yağınca maalesef duvarları yapamadık.

Mevcut arsanın sahibi belediye başkanımız Okan Yanmaz olunca konu biraz siyasi mahfillere çekildi. Aslında ortada bir sorun yok. Biz hafriyat yaptıkça önünde durduğumuz binanın önünde kayaların üzerindeki toprağın kayması söz konusu oldu. Teknik olarak bir sorun teşkil etmemesine rağmen biz o dönemde de papinaj çakmak için işe koyulduk.

Yağmurların ara vermemesi nedeniyle o çalışmalar da biraz gecikince bu mesele ortada bir sorun varmış gibi konuşulmaya başlandı. Her şeye rağmen boş durmayıp fore kazık çakma işlemi başattık.

Fizibilite çalışmalarımızı tamamladıktan sonra ben Ankara’ya gidip bakanlık bürokrasisiyle görüşmeler yaparak sürecin derhal başlamasını sağlarken, proje ortağım Nusret bey ve fore kazık firması yetkilileri kazık çakma sürecini fiilen başlattı.

30 adet fore kazık çakma ve beton dolgulama işimiz büyük ihtimalle yarın bitecek. Bu arada çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı üzgünüz. Ekşioğlu firması olarak bizimle ilgili farklı şeylerin konuşulmasına üzüldük. Son durumla ilgili gereken açıklamayı belediye başkanımız Okan Yanmaz da yapıp bize desteklerini söyledi.

Fore kazık ve dolgu işinin ardından bugünlerde inşaat projemizle ilgili çalışmamız da hızla başlayacak ve bitiş için söz verdiğimiz tarihte projemizi bitireceğiz.”

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.