DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18341070,44%
Düzce
25°

HAFİF YAĞMUR

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

HAYIRSEVER İŞ İNSANI BURHAN ÖZDEMİR MERKEZ CAMİİNİN TÜM MASRAFLARINI ÜSTLENDİ
2728 okunma

HAYIRSEVER İŞ İNSANI BURHAN ÖZDEMİR MERKEZ CAMİİNİN TÜM MASRAFLARINI ÜSTLENDİ

ABONE OL
01/07/2024 11:23
HAYIRSEVER İŞ İNSANI BURHAN ÖZDEMİR MERKEZ CAMİİNİN TÜM MASRAFLARINI ÜSTLENDİ
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Hayırsever iş adamı Burhan Özdemir, Akçakoca merkez camiinin tüm masraflarını üstlendi.

Türkiye’de bir benzeri olmayan ve sıra dışı görünümüyle dikkat çektiği gibi Selçuklu mimarisinden esinlenerek yapılan Akçakoca Merkez camiinin tüm tüm bakım, onarım ve tadilat işleri hayırsever iş insanı Burhan Özdemir tarafından yapılacak.

Caminin 2 adet bakım ve tadilat projesini hazırlayan ve bakım, onarım, boya cam gibi işlerin tümünü üstelenen İş insanı Burhan Özdemir’in projeye yaklaşık 1 ay sonra başlayacağı öğrenildi.

Akçakoca Merkez Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Murat Bıyık, gazetemize yaptığı açıklamada, büyüklerin bu camiyi Akçakoca halkına kazandırdığını kendilerinin vazifesinin de caminin tüm işlerini yürütmek olduğunu söyledi.

Caminin bakım, onarım boya gibi işlerinin olduğunu ancak maliyetinin yüksek olması nedeniyle hayırsever işadamı Burhan Özdemir ile görüştüklerini belirten Bıyık,”Bize bu caminin ayakta kalması için bakım, onarım, tamir, cam gibi işlerin yapmamız gerekmektedir. 1999 yılında salon kısmını ibatede açtık. 1999 yılından bu yana kadar salon kısmına bakım yapılmadı. Camların acilen değiştirilmesi lazımdı. Bu hususta Akçakocalı hayırsever işadamı Burhan Özdemir ile görüştük. Kendisini davet ettik ve davetimizi kabul etti. Caminin projesi üzerinde çalışma yapacağını söyledi. Camimizin mimarisi değişik olduğu için bu mimariye uygun bir proje yapacağını söyledi” dedi.

Farklı seçenekli proje hazırlayıp Akçakoca halkı hangisini beğenirse onu yapacağının sözünü verdiğini aktaran Bıyık,”İki proje yaptı. İki projeden hangisinin olması gerektiğini halka sunacak. Halkımız hangisini beğenirse onun üzerinde çalışma yapacağını söyledi. İnşallah Temmuz ayının ortalarında caminin iç-dış boyası, camları, hepsini yapacağız “ dedi.

Başkan Bıyık, Akçakoca halkı adına Burhan Özdemir’e teşekkür etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ