DOLAR 32,5081 0.17%
EURO 34,7925 0.14%
ALTIN 2.491,851,21
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20679665,03%
Düzce
15°

HAFİF YAĞMUR

19:51

AKŞAM'A KALAN SÜRE

543 okunma

Hayalim Kent Sitesi’nde ağaç katliamı

ABONE OL
09/03/2021 11:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Hayalim Kent Sitesi içinde yer alan ağaçların bir bölümü kökünden kesilirken, ağaç katliamına karşı tepkiler de yükselmeye başladı.

Önceki günlerde Akçakoca Devlet Hastanesi arazisi içinde, ek hizmet binası yapımı için kesilen ağaçlara dönük tepkiler sıcaklığını korurken, erken saatlerde Hayalim Kent sitesi içindeki ağaç kıyımıyla güne uyanan site sakinlerinin ilk şaşkınlıklarını yerini tepkiye bıraktı.

Mehmet Vehbi Tunçel’in yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Site, ilçenin en gözde yaşam alanı olarak öne çıkarken, kesilen ağaçlarla birlikte bu nitelik ortadan kalktı. Kesilen ağaçların 20-25 yıllık oldukları ve bundan önceki dönem yöneticileri tarafından dikilip büyütüldüğü öğrenildi.

Kesilen ağaçların kimler tarafından ve ne maksatla kestirildikleri henüz bilinmezliğini korurken, bu kıyımla ilgili site yöneticilerinden bir açıklama bekleniyor.

Site sakinlerinden edinilen bilgilere göre, kesimleri yapılan genç ağaçlarda herhangi bir hastalık bulunmadığı, ağaçların yıkılma ve benzeri tehlikelerin olmadığı öğrenilirken, söz konusu kesilen ağaçların kesim işlemleriyle ilgili olarak da Orman İşletme Müdürlüğü’ne haber verilmediği iddiaları var.

Site kurucu yönetimi ve sakinleri tarafından site geneline dikilen 3 bin adet meyve fidanı, 1.000 adet gül ve 300 adet sarmaşık bitki çeşidiyle Akçakoca’nın örnek yeşil alanlarından birine sahip olan Hayalim Kent Sitesi, bu bitkilerin sulamasını ise kendi imkanlarıyla kurdukları yeraltı suyu temini ve damla sulama sitemi ile yapmaktaydı.

Sahip olunan yeşil alan hacmi açısından bölgede tek örnek olan Site’nin içinde bu günlerde yapılan ağaç katliamı ise sadece site sakinlerini değil, tüm Akçakoca halkını rahatsız etmeye başladı.

Sözkonusu ağaç kıyımı ile ilgili olarak site sakinlerinden bazı isimlerin başta Düzce Valiliği olmak üzere, farklı kurumlara müracaat edecekleri ve daha fazla ağaç kıyımı gerçekleşmeden tedbir koyduracakları da edinilen bilgiler arasında.

 

 

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.