Eğitim Sen Akçakoca şubesi tarafından düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü yemeğine çok sayıda davetli katılırken, konuşmalar ve yemekle başlayan gece, horon ve halaylarla sona erdi.

İlçe Başkanı Ömer Başar öncülüğündeki CHP ilçe yönetimi, geceye tam kadro katılım sağlarken, emekli ve görevi başındaki çok sayıda öğretmen ile öğretmen dostu Gurme Restaurant’ı doldurdu.
Eğitim Sen ile dayanışma yemeğinde gece boyunca canlı müzik dinletisi yapıldı. Türküler, danslar ve halaylarla devam eden gecede, sendikanın Akçakoca Şubesi Başkanı Mehmet Emin Aygüler davetlilere hitaben bir konuşma yaptı.

Aygüler’in konuşması şu şekildeydi:
”Değerli misafirler… Geleneksel hale getirdiğimiz birlik, dostluk, dayanışma ve öğretmenler günü yemeğimize hepiniz hoşgeldiniz.
Sevgili dostlarımız gün oldu çoğaldık, gün oldu azaldık, gün oldu vurulduk, düştük ama asla teslim olmadık. Soruşturmaların, sürgünlerin, cezaların, cezaevlerinin, ölümlerin bizi korkutacağını, sindireceğini zannedenler yanılıyorlar. Bu durum, Encümen-i Muallimden, TÖS’e, TÖB-DER’den Eğitim-Sen’e mücadelemizin büyüklüğünü ortaya koymaktadır.

Saygıdeğer dostlar tarih yeniden yazılıyor. Bu tarihte bizim yerimiz direnenlerin, mücadele edenlerin, emekten yana, ezilenlerin, ötekileştirilenlerin yanıdır. Bugün burada bir arada olanların ortak noktası, başka bir dünyanın mücadele ile kurulacağı düşüncesiyle hareket etmeleridir.
Emeğin, ülkemizde ve dünyada hak ettiği yere gelmesi için mücadelemizi sürdürmeye kararlıyız.

Sevgili yoldaşlar, her yemeğimizde bizleri yalnız bırakmayan, başta Cumhuriyet Halk Partisi ilçe yönetimi ve başkanı sayın Ömer Başar başta olmak üzere, tüm sivil toplum örgütü temsilcileri ile siz değerli dostlarımıza teşekkür eder, 31 mart yerel seçimlerinde CHP’nin belediye başkan adayı, gönlümüzün başkanı sayın Fikret Albayrak beyefendiye başarılar diler, hepinize iyi eğlenceler dileriz.”

1
OKUL SERVİSLERİNDE YENİ DÖNEM BAŞLADI!
57048 kez okundu
2
Akçakoca’nın Eğitimcilerinden İhtiyaçlı Ailelere Yardım
13519 kez okundu
3
O KADAR KADRO BEKLEYEN VARKEN AKÇAKOCA’DA AYNI KİŞİ 3 KURUMA YETKİLİ YAPILDI
12805 kez okundu
4
Dersten Aldırdığı Çocukları Karakol ve Hastane Koridorlarında Dolaştırdı
12128 kez okundu
5
İYİ Parti İlçe Başkanı Lokum: ”Eğitimde ciddi bir planlamaya gidilmelidir”
10221 kez okundu