Döngelli Köyü’nde dün akşam, köy muhtarının daveti üzerine düzenlenen istişare toplantısında köyün mahalle olma süreci ele alındı. Toplantıya Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak da katılarak, köy halkının görüş ve taleplerini bizzat dinledi.
STATÜ ELDE EDİLİRSE BELEDİYE’NİN TÜM İMKANLARINDAN FAYDALANACAK
Toplantıda, Döngelli Köyü’nün mahalle statüsüne geçmesi halinde elde edeceği avantajlar detaylı şekilde değerlendirildi. Belediye yetkilileri, köyün Akçakoca Belediyesi sınırlarına dâhil olması durumunda baraj hattından kesintisiz içme suyuna kavuşacağı, doğalgaz hattının döşeneceği, altyapı, su, kanalizasyon ve asfalt çalışmalarının hızla başlatılacağı, ayrıca belediyenin tüm hizmet ve imkânlarından yararlanabileceği bilgisini paylaştı.
Köy sakinlerinin mahalle olma konusundaki beklentileri, çekinceleri ve önerileri tek tek dinlenirken, süreçte izlenecek adımlar da samimi bir ortamda istişare edildi.
Başkan Fikret Albayrak, toplantı sonunda yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Takdir elbette Döngelli Köyü sakinlerinindir. Belediye olarak, bu süreçte elimizden gelen tüm desteği vereceğimizin ve gerekli çalışmaları kararlılıkla yürüteceğimizin sözünü veriyoruz.”
SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?
Toplantılarda yapılan değerlendirmelere göre, köy halkının genel eğilimi belediyeye katılım yönünde şekilleniyor. Ancak bu sürecin resmiyete kavuşabilmesi için, köy muhtarlığı öncülüğünde köy halkı arasında bir anket yapılacak.
Bu anketten çıkacak sonucun %50’nin üzerinde olması halinde, mahalle statüsüne geçiş için gerekli yasal başvuruların ilgili bakanlıklar ve kurumlar nezdinde yapılacağı öğrenildi.
Köy halkının iradesine dayalı şekilde yürütülecek bu süreçte, Akçakoca Belediyesi’nin teknik ve idari desteğiyle tüm işlemlerin titizlikle yürütülmesi planlanıyor.
.