DOLAR 32,3295 0.24%
EURO 35,0761 -0.15%
ALTIN 2.292,370,67
BIST 8.991,552,10%
BITCOIN 22762370,82%
Düzce
25°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

CHP’nin Akçakoca Delegeleri Olağanüstü Kongre İçin Notere Dilekçe Veriyor
5099 okunma

CHP’nin Akçakoca Delegeleri Olağanüstü Kongre İçin Notere Dilekçe Veriyor

ABONE OL
08/03/2022 15:40
CHP’nin Akçakoca Delegeleri Olağanüstü Kongre İçin Notere Dilekçe Veriyor
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Akçakoca’da bulunan delegeleri, partiyi olağanüstü kongreye götürmek için kollarını sıvadı. Mevcut başkan Tuğrul Abanoz’a tepkili olan delegeler, Noter aracılığıyla imzaladıkları dilekçeleri teslim etmeye başladılar.

CHP’nin Akçakoca’da bulunan 106 delegesinden 3’ünün delegeliği vefat ve diğer nedenlerle düşerken, olağanüstü kongre dilekçesi veren delege sayısının, mevcut delegelerin yarısından bir fazla rakama ulaşması durumunda, Partinin il yönetimi en fazla 45 gün içinde bu olağanüstü kongreyi yapmak zorunda.

Olağanüstü kongre için Notere giden delegelerin start verdikleri günün 8 Mart olması da oldukça manidar. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde başlatılan imzalı dilekçenin ilkini de parti içinde şiddete uğrayan Nazmiye Çakmak Eskici verdi.

8 Mart’ta düğmeye basılıyor olması, CHP’li delegelerin şiddet mağduru kadın yönetici Eskici’ye destek vermesi olarak değerlendirilirken, Notere verilen dilekçelerin 15 gün sonra yine Noter vasıtasıyla CHP Düzce İl Başkanlığına gönderileceği belirtiliyor.

15 günlük delege dilekçe sunumunun ardından, toplanan imzalı dilekçelerin sayısının toplam delege sayısının yarısından bir fazlasına ulaşması durumunda, CHP İl yönetiminin Akçakoca için olağanüstü kongre kararını alarak en fazla 45 gün içinde bu kongreyi gerçekleştirmesi gerektiği de ifade ediliyor.

Yaşanan bu bölünmeye sebep olarak da CHP il başkanı Semih Cemşit’in yönetme zaafiyeti ileri sürülüyor. Bilindiği üzere, partinin il binasında CHP ilçe başkanı Tuğrul Abanoz’un Nazmiye Çakmak Eskici’ye gösterdiği şiddet, gerekli disiplin soruşturmasını yaptırmadığı ve cezai müeyyide mekanizmasını hayata geçirmediği ileri sürülen Semih Cemşi’i eleştirilerin hedefine oturtmuştu.

Cemşit’in kadın şiddetine kayıtsız kalmakla suçlandığı disiplin soruşturması sonunda, kendisine ilk tepkiyi CHP Düzce il kadın kolları başkanı Jale Akyıldız vererek istifa etmişti.

Akyıldız’ın arkasından kadınların CHP’deki görevlerinden istifa etmeleri de hızlanmış, Akçakoca’da yaşanan kadın istifalarının ardından son olarak İl Kadın Kolları yönetimii oluşturan kadınlar topluca istifa etmişti.

Bu istifaların ardından parti içinde birlik ve beraberliği sağlama noıktasında yeterli donanımı olmadığına kanaat getirilen il başkanı Semih Cemşit’in istifa edeceğine yönelik bir beklenti oluşsa da, Cemşit’in bu günlerde yaşanan tüm olumsuz gelişmelere kulaklarını tıkadığı da aşikâr.

 

 

 

 

.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.