DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BIST 9.771,16-1,67%
BITCOIN 18324890,39%
Düzce
25°

HAFİF YAĞMUR

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

ALBAYRAK’TAN RAHATLATAN AÇIKLAMA: “ARITMAMIZDA HİÇBİR SIKINTI YOK”
1630 okunma

ALBAYRAK’TAN RAHATLATAN AÇIKLAMA: “ARITMAMIZDA HİÇBİR SIKINTI YOK”

ABONE OL
22/06/2024 14:56
ALBAYRAK’TAN RAHATLATAN AÇIKLAMA: “ARITMAMIZDA HİÇBİR SIKINTI YOK”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, ilçedeki arıtma tesisinin Kurban Bayramı tatili boyunca yoğunluğu kaldırdığını söyledi. “Arıtmamızda hiçbir sıkıntı yok” diyen Albayrak, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekiplerinin sürekli deniz suyundan numune aldığını belirtti.

Akçakoca Kaymakamlığı’nın hava koşullarını gerekçe göstererek art arda yaptığı denize girmeme uyarısı, akıllara geçtiğimiz yıl deniz suyuna karışan lağım kaynaklı kolibasil bakterisi tehlikesini akıllara getirdi.

Geçtiğimiz yıllarda deniz suyu kirliliğine dikkat çeken Akçakoca Kaymakamlığı, birçok kez denize girme yasağı getirmişti. Öte yandan, deniz suyu kirliliği nedeniyle, Akçakoca’daki plajlarda bulunan 3 mavi bayrak indirilmişti.

Yaşanan bu gelişmeler üzerine Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Öncü Haber Merkezine açıklamalarda bulundu. İlçedeki arıtma tesisinin tüm zamanlı çalıştığına dikkat çeken Albayrak, deniz suyu kirliliğine yönelik raporları da saat başı kontrol edildiğini kaydetti. Kurban Bayramı tatilinde bile ilçede yaşanan yoğunluğa rağmen Arıtma Tesisinin aralıksız çalıştığını dile getiren Albayrak, “Biz birkaç kez Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünü çağırdık, “Arıtmamızdan numune alın” dedik. Arıtma gayet güzel çalışıyor, saat başı ben zaten kontrol ediyorum. Arıtmamızda en küçük bir sıkıntı yok. Bu kapasiteyi kaldırdık, ben de hiç beklemiyordum. Arıtmadan bir sorun olsa zaten bize uyarı gelirdi, çünkü arıtmamızı 24 saat takip ediyoruz” diye konuştu.

Albayrak ayrıca, deniz suyu temizliğini temsil eden ilçedeki plajlara mavi bayrakların yeniden kazandırılması için çalışmalarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ