Akçakoca Belediyesi’nin Elazığ ve Malatya’daki depremzedeler için topladığı yardım malzemeleri, bir kamyona yüklenerek deprem bölgesine gönderildi.
Yardım aracı, belediye önünden hareket etmeden önce Akçakoca belediye başkanı Okan Yanmaz ve belediye personeli son çalışmaları yerinde inceledikten sonra, üstü kapatılan kamyon yola çıktı.
Yardım kamyonunun hareketinden önce gazetemize bir açıklama yapan Akçakoca Nakliyeciler Kooperatifi Başkanı Muammer Büyük, toplanan yardımların deprem bölgesine ücretsiz taşınmasına imkan vermekten ötürü mutlu olduklarını ifade etti.
Belediye Başkanı Okan Yanmaz ise yaptığı konuşmada, aynı depremi Düzce ve Akçakoca olarak sel afetinde kayıplar veren bir yer olduğumuzu ve depremzedeleri en iyi anlayanların bizler olduğunu söyledi.
Geçmişte de deprem yaşamış bir bölge olarak bu acıları iyi bildiğimizi belirten Başkan Yanmaz, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha başsağlığı diledi.
Konuşmaların ardından yardım kamyonu Elazığ’a doğru yola çıktı.