Gönül Yavuz İlkokulu, öğretmen, öğrenci ve velileriyle anlamlı bir projenin altına imza attı.
Gönül Yavuz İlkokulu idaresi, Nihayet Say başkanlığında Tutumluluk Değeri adı altında ‘Ekmeğini İsraf Etme’ sloganıyla ekmek israfının önemi hakkında farkındalık oluşturdular.

Bu kapsamda proje 20 gün sürdü. Sınıflarda yönergeler doğrultusunda çeşitli etkinlikler yapıldı.
Aylar öncesinden planlanan etkinlik ile ilgili olarak Ankara Toprak Mahsulleri Ofisi ile temas kuruldu, destek alındı. İsraf konusu süreç içinde öğrencilere tüm boyutlarıyla anlatılırken, ekmek israfının ülkemiz ekonomisine zararları anlatıldı.
Ekmek israfı ile ilgili öğrencilere kitap, puzzle, broşür dağıtıldı. Ekmek konulu sınıflar arası afiş yarışması yapıldı ve son gün afişler sergilendi.

Veliler arasında bayat ekmek kullanılarak börek, pasta, kek yarışmaları düzenlendi. Tüm velilerin katılımıyla kermes düzenlendi.
20 gün süren projenin finalinde Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ezer ve eğitim camiasından çok sayıda isim etkinliğe katıldı.
Etkinlikte bir konuşma yapan Kaymakam Öztürk, projenin çok anlamlı bir proje olduğunu belirterek benzer çalışmaların devam etmesinin önemine vurgu yaptı.
Kaymakam Öztürk, öğrenci velilerinin bayat ekmeklerle yaptığı kek, pasta ve börek yarışında da eşiyle birlikte jüri üyeliği yaptı.


1
OKUL SERVİSLERİNDE YENİ DÖNEM BAŞLADI!
56892 kez okundu
2
Akçakoca’nın Eğitimcilerinden İhtiyaçlı Ailelere Yardım
13397 kez okundu
3
O KADAR KADRO BEKLEYEN VARKEN AKÇAKOCA’DA AYNI KİŞİ 3 KURUMA YETKİLİ YAPILDI
12686 kez okundu
4
Dersten Aldırdığı Çocukları Karakol ve Hastane Koridorlarında Dolaştırdı
12008 kez okundu
5
İYİ Parti İlçe Başkanı Lokum: ”Eğitimde ciddi bir planlamaya gidilmelidir”
10101 kez okundu