Akçakoca’da örnek bir dönüşümle kadın emeğine değer kazandıran yeni bir proje hayata geçirildi. Yıllarca eğitim yuvası olarak hizmet veren eski Orhangazi İlkokulu binası, kapsamlı bir düzenlemeyle kadınların üretim yaptığı atölyelerin, el emeği ürünlerin sergilendiği salonların ve eğitim alanlarının bulunduğu çok amaçlı bir kadın emeği merkezine dönüştürüldü.
Açılışı yapılan “Akçakoca Bakır Tencereliler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi”, sadece ekonomik değil, aynı zamanda toplumsal bir dönüşüm projesi olarak da dikkat çekti.
GENİŞ KATILIM, BÜYÜK DESTEK
Açılış programına Akçakoca Kaymakamı Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Fikret Albayrak, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, ilçe protokolünden çok sayıda davetli ve eğitim camiasından temsilciler katıldı. Bu yoğun ilgi, projeye duyulan güveni ve kadın emeğine verilen desteğin geniş toplumsal zemine yayıldığını gösterdi.
FİKRET ALBAYRAK: “KADINLARIMIZIN ÖNÜNÜ AÇMAK GÖREVİMİZ”
Belediye Başkanı Fikret Albayrak, yaptığı konuşmada kadınların toplumsal hayattaki rolüne dikkat çekerek şu sözleri kullandı:
“Eskiden çocuklarımızın sesleriyle dolan bu bina, artık kadınlarımızın üretimiyle can bulacak. Kadınlarımız isterse bu şehir başka bir ışıkla parlar. Belediyemiz bu sürecin destekçisi, yol arkadaşı olmaya devam edecek.”
DENİZ PİŞKİN: “KADIN ÜRETİRSE, ŞEHİR GÜÇLENİR”
Kaymakam Deniz Pişkin ise kadınların üretim gücüne ve sosyal hayata katkısına dikkat çekerek, “Bu topraklarda kadın üretirse, şehir güçlenir, toplum kalkınır. Böyle bir girişimin parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyorum,” dedi.
YENİ BİR UMUT KAPISI
Kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlayacak bu merkez, aynı zamanda yerel kalkınma, toplumsal dayanışma ve sosyal girişimcilik açısından örnek bir model olarak Akçakoca’nın vizyonuna katkı sunacak. El emeği ürünlerin hem üretileceği hem de sergileneceği bu merkez, aynı zamanda ilçenin turizm potansiyelini de destekleyecek.
.