Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak düzenlediği basın toplantısında Akçakoca belediyesinin iktisadi işletmesi olan ABİTAŞ ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.
Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak beraberinde ABİTAŞ Yönetim Kurulu üyeleri, idari müdürler Ahmet İnceoğlu, Yakup Gören, Özcan Bıçakcı ve başkan yardımcısı Alaattin Karakaş’ın da hazır bulunduğu basın açıklamasında, adeta sıfırı tüketmiş, borç içinde devraldıkları ABİTAŞ’ta yeni bir yapılanmaya gidildiğini vurguladı.
“Önceki dönemde belediyeye yeni alınan her personel ABİTAŞ üzerinden işe alımı gerçekleştirilmiş ve kadro inanılmaz şişirilmiş. Alınanlar başka işlerde çalıştırılmış, takibi dahi doğru yapılmamış” ifadelerini kullanan Albayrak, bu nedenle de ABİTAŞ’ın belediyeye başta SGK olmak üzere çok büyük bir külfet getirdiğini söyleyerek ‘Biz göreve geldiğimiz günden itibaren ABİTAŞ’ı nasıl kâr eden bir kuruma dönüştürebiliriz yönünde çalışmalar başlattık. Yeni yapılanma süreci içerisinde Özcan Bıçakçı yönetiminde borcun büyük bir bölümünün ödenmesini sağladık.” dedi.
ABİTAŞ’ ta uygulamaya geçilen yeni yapılanmayı 4 ayaklı bir esas üzerine kurduklarını belirten Albayrak, sağlık nedeniyle görevden affını isteyen Özcan Bıçakçı’ya teşekkür etti.
Albayrak açıklamasını “Birinci ayakta Akçakoca Esentepe, Akçakoca Çınar Kahvecileri, Kale İç ve Plaj kafeleri ile 15 Temmuz parkındaki büfe ve kafenin sorumlu müdürlüğüne geçmiş yıllardan deneyimli ve tecrübeli iş insanı sektörün tanınmış ismi Ahmet İnceoğlu’nun tam yetkili olarak atadık’ dedi.
Çalışmalarının ikinci ayağında ise organik tarım konusunda çalışmalarda bulunmuş Yakup Gören’i, üçüncü ayağında da turizmde en üst düzeyde ve kalitede hizmet verilebilmesi için yeni bir planlamanın uygulanacağı Akçakoca’nın plajlarından sorumlu olarak bu konuda deneyimi olan, geçen yıllarda bu görevi yürütmüş Bülent Bilgin’i yetkili kıldıklarını söyledi.
‘Bu kurumların işleyişinde tek sorumlu isimler bu arkadaşlardır’ diyen başkan Albayrak, Belediyenin ABİTAŞ’ a değil ABİTAŞ’ın Belediye’ye destek olması gerektiğinin altını çizdi. Başkan Albayrak “Çalışmalarımızın dördüncü ayağında ise müteahhitlik hizmetleri olacak. Öncelikle belediyemizin kendi arsaları üzerinde inşaat yaparak satışını gerçekleştireceğiz. Bu konuda ilk uygulamamız yeni hastane yakınında 5 işyeri ve 10 daireli bloklar olacak. Bunun meclis kararı alındı. Kurumun başına sektörde kendini kanıtlamış bir ismi yetkili kılacağız. Daha sonra gerekirse arsa alıp kat karşılığı yap-sat hedefliyoruz. İlk yıl içerisinde belki çok büyük karlılıklar elde edemeyebiliriz. Ancak ABİTAŞ, uygulayacağımız disiplinli çalışma ile Belediyeden destek alan değil belediyeye yılda 100 milyon üstünde gelir getiren bir kurum olacaktır” diyerek sürdürdü.
.