DOLAR 32,3830 0.18%
EURO 35,0974 0.01%
ALTIN 2.324,990,25
BIST 9.093,810,15%
BITCOIN 2275147-0,40%
Düzce
23°

AZ BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

Abanoz hatada ısrar ediyor. Partililer Abanoz’a kızgın… Bundan ise CHP zarar görüyor
4281 okunma

Abanoz hatada ısrar ediyor. Partililer Abanoz’a kızgın… Bundan ise CHP zarar görüyor

ABONE OL
15/01/2022 15:36
Abanoz hatada ısrar ediyor. Partililer Abanoz’a kızgın… Bundan ise CHP zarar görüyor
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçtiğimiz salı günü 5 milletvekili ve bir MYK üyesinin katılımıyla Akçakoca’da bir toplantı gerçekleştiren CHP’de, tüm çağrılara karşı beklenen katılımın olmaması parti içinde yeni soruların sorulmasına yol açarken, partinin eski tüfek sosyal demokratlarının toplantıya katılmamaları ise sönmeye yüz tutmuş bir tartışmayı yeniden ateşledi.

CHP ilçe yönetimi tarafından toplantıya davet edilen STK temsilcilerinin çağrıya yeterince ilgi göstermemesi belki anlaşılabilir bir şeydir fakat bu ilçede belediye başkanlığı yapmış Fikret Albayrak gibi bir ismin yanı sıra, CHP ilçe başkanlığı görevini yerine getirmiş Selçuk Yanmaz, Ömer Başar ve Turan Güler gibi deneyimli siyasetçilerin toplantıda görülmemeleri bir ‘karşı tavır’ olarak algılandı.

Aslında bu algıyı yaymaya çalışan ve sözü geçen isimlerin ‘kusur’ işlediklerini kamuoyuna ikna etmeye çalışan ismin ise mevcut ilçe başkanı Tuğrul Abanoz olduğu şüpheye yer bırakmayacak kadar açık. Çünkü, sözü edilen isimlerin başını çektiği etkin kadro, Tuğrul Abanoz’un gece saatlerinde bir gazetecinin evini basmasıyla ayyuka çıkan saldırıları ve son olarak da partili bir kadın yönetici olan Nazmiye Eskici’ye hem de CHP il binasında şiddet uygulaması karşısında, Abanoz’un disiplin soruşturması geçirmesine ön ayak olmuşlardı. Abanoz’un sözü edilen tecrübeli siyasetçilerden intikam alacak bir hamle içine girmesi de Abanoz’un fonladığı iddia edilen bir haber sitesi aracılığıyla gerçekleşti.

İsimleri Akçakoca yerelinde neredeyse CHP ile özdeşleşen bu isimlerin hedef haline gelmeleri, belli ki Abanoz’u aklayıp diğerlerini şeytanlaştırmak için iyi bir fırsattı ve eski tüfek Akçakocalı CHP’lilerin toplantıya katılmamış olmaları Abanoz ve şurekası için bulunmaz bir nimete dönüştürülmeye çalışıldı. Mealen haber şu iddiayı içeriyordu; Vay efendim toplantıya katılmadınız o halde hainsiniz!

Bahsi geçen isimlerin toplantıya katılmamalarıyla ilgili olarak kendilerine sorularak habercilik yapılsa belki de bir tavır alma durumunun olmadığı öğrenilecekti. Öyle midir bilmiyorum, kimseye sormadım fakat belki de sorulsa ve bu kişilerin her biri çeşitli mazeretlerle katılamadıklarını söylese ortada haber yaptırmaya değer bir durum kalmayacaktı. Ama kime ne bundan. Birkaç CHP’li Akçakocalı, milletvekillerinin yer aldığı toplantıda görülmemişlerdi ve bu durumu Abanoz lehine bir habere çevirmekten daha kıymetli ne olabilirdi ki…

Varsayalım Abanoz ve şurekasının ileri sürdüğü gibi bir durum var ortada. Varsayalım ismi CHP ile özdeşleşmiş birkaç Akçakocalı bilerek ve isteyerek o toplantıya katılmadı. Varsayalım bu isimler, disiplin soruşturması henüz tamamlanmamış olan ilçe başkanı Tuğrul Abanoz’un ayıplarına daha fazla ortak olmak istemiyorlar ve o gidinceye kadar onun yer aldığı bu toplantılara katılmak istemiyorlar, işte bu noktada birkaç şey söylemek mümkün.

Beyler!.. CHP’nin deneyimli isimleri olarak partinizin toplantısına -eğer gerçekten bir mazeretiniz yoksa tabi- mutlaka katılmalısınız, katılmalıydınız. Üstelik alelade bir toplantı olmayan, partinin kurmaylarının yer aldığı bu toplantıya sadece kendiniz katılmayıp başkalarını da katmak için çalışmalısınız, çalışmalıydınız.

O toplantıların kitleselliği, CHP’ye gözlerini dikmiş olan dost düşman herkesin üzerine kafa yoracağı bir konu olacağından, salonları bırakın doldurmayı, kalabalıkların dışarıya taşması için varınızı yoğunuzu harcamalısınız.

CHP’ye ilginin bu denli yüksek olduğu bir dönemde, iktidara bu denli yakın olunan günlerde, ilçe başkanına kızgınsınız diye partinize kızgın ya da küskün bir görüntü vermeye hakkınızın olmadığını herkesten çok siz bilmelisiniz.

Tuğrul Abanoz’un şiddete meyyal yapısı, saldırganlıkları, tabii ki kınama ve disiplin soruşturmasına muhatap olmasına yol açmalıdır. CHP, kaba, nobran ve saldırgan bir ilçe başkanından kurtulmak için gerekli mekanizmaları hayata geçirecek kadar köklü bir partidir. Milletin evini basan, kadın yöneticiye şiddet uygulayan, geçmişi bir takım şaibeyle birlikte anılan ilçe başkanını sonuna kadar eleştirebilirsiniz fakat bu size, içinde Abanoz var diye parti programlarına katılmama hakkı vermez.

Tuğrul Abanoz, şiddet eylemlerinin hesabını tabi ki de verecektir. CHP, Abanoz’un disiplin soruşturmasının gereksiz yere uzaması nedeniyle bir kutuplaşma görüntüsü vermeye başlamıştır bile. Disiplin soruşturması sorunsuz bir şekilde nihayete erdirildiğinde, Akçakoca CHP yeni bir ilçe başkanı marifetiyle yeniden herkesin bir araya geldiği bütünlüklü bir görünüm kazanma potansiyeline sahiptir. Bunlar partinin iç işleyişinin konularıdır ve sonuçlarını kamuoyu mutlaka öğrenecektir.

Fakat bundan daha önemli bir şey varsa o da CHP’nin şiddetçi Tuğrul Abanoz’dan ibaret olmadığı gerçekliğidir. CHP, bir sokak kabadayısından çok daha fazla bir şeydir ve bu parti günü geldiğinde kadın şiddetçisiyle yolunu ayıracaktır.

Partinin tecrübeli abilerinin ise bu süreçte CHP’ye daha çok sahip çıkıp daha fazla zaman ayırmaları zorunluluktur. Hem, iktidara giden yolun taşlarını dizmeye başlamış parti örgütlerinden fitneyi def etmek hem de gözünü CHP’ye dikmiş meraklı yeni seçmenleri kazanmak için bu durum adeta bir vazifedir.

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.