DOLAR 32,3254 0.23%
EURO 35,1152 -0.05%
ALTIN 2.300,411,02
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 23041753,05%
Düzce
20°

HAFİF YAĞMUR

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Akçakocalı afetzedeler mağduriyetlerini İYİ Parti Düzce il yönetimiyle değerlendirdi
2676 okunma

Akçakocalı afetzedeler mağduriyetlerini İYİ Parti Düzce il yönetimiyle değerlendirdi

ABONE OL
02/12/2021 17:25
Akçakocalı afetzedeler mağduriyetlerini İYİ Parti Düzce il yönetimiyle değerlendirdi
2

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Akçakoca’da yaşanan selde evleri zarar gören vatandaşlar için yapılması planlanan TOKİ evlerinin kendilerine 2 yıl geri ödemesiz 18 yıl ise eşit ve faizsiz olarak parayla satıldığını ifade eden selzedelerin sorunlarını genel merkezde dile getirdi.

Sel felaketinde evlerini kaybeden Esma Hanım, Yenice ve Uğurlu Köyü sel mağdurları, TOKİ’nin kendileri için  ev yapmasına ve yıkılan evleri karşılığında yapılacak olan evden geri ödeme talep etmelerine tepki gösteriyor.

İYİ Parti İl Başkanı Yunus Özay Er’i ziyaret eden selzedeler, konuyla ilgili destek istediler. En bugün selzedelerin bu mağduriyetlerini görüşmek üzere İYİ Parti Genel Merkezine giderek, selzede köylülerin mağduriyetlerini genel merkeze iletti. Konuyla ilgili İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın Aralık ayı içinde bu köylere giderek vatandaşları yerinde dinleyeceğini belirtti.

Er, “Dün Akçakoca İlçe Başkanımız Behçet Alkan Lokum ile birlikte sel felaketi yaşayan Esma Hanım, Uğurlu ve Yenice köylerindeki mağdur vatandaşlar partimizi ziyaret etti. Evlerini selde kaybeden vatandaşlar için TOKİ Düzce Beyciler Mahallesi’nde konut yapacağını duyurmuş. Selzede köylülerimize siz topraklarınızı terk edin, afette kaybettiğiniz konutlarınız karşılığında da para vererek sizi ev sahibi yapalım denilmiş. İnsanlar evlerini kaybettiği için zaten mağdur olmuşken, bir de topraklarından uzaklaştırılmak isteniyor. Üstelik kaybettikleri evleri içinde yenisi için kendilerinden para talep ediliyor” dedi.

Dün selzede vatandaşları dinleyen Başkan Er, konunun aciliyeti ve önemine binaen bugün konuyu Genel Merkez’de görüşmek üzere Ankara’ya gitti. Genel Başkan Meral Akşener ‘e ve Genel Başkan Yardımcısı Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’a konuyu ileten Er, “Sayın Genel Başkanımız ve Sayın vekilimiz Düzce’yle yakından ilgileniyor. Afetzede vatandaşlarımızın sorunlarını ve taleplerini kendilerine ilettim. Sayın vekilimiz Aralık ayı içinde Akçakoca’ya gelerek mağdur vatandaşlarla bizzat görüşecek ve akabinde konuyu TBMM’inde gündeme getirecek” dedi.

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.