DOLAR 32,5931 0.35%
EURO 34,8110 0.2%
ALTIN 2.499,140,60
BIST 9.452,87-0,75%
BITCOIN 21055035,15%
Düzce
15°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

ESMAHANIM VE UĞURLU KÖYLÜLERİ DİKEN ÜSTÜNDE
2432 okunma

ESMAHANIM VE UĞURLU KÖYLÜLERİ DİKEN ÜSTÜNDE

ABONE OL
29/11/2021 13:43
ESMAHANIM VE UĞURLU KÖYLÜLERİ DİKEN ÜSTÜNDE
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce  Valiliği Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün gönderdiği  tebligat Esmahanım ve Uğurlu köylerinde büyük bir endişe ve huzursuzluk yarattı.

Cumhurbaşkanlığının “Afete Maruz Bölge” kararı doğrultusunda DSİ’nin hazırladığı ve dere yataklarından her iki yöne 100 metreyi bulan bölgelerin terki ve  buradaki taşınmazların yıkılmasını öngören 11.07.2021 tarihli jeolojik etüd raporu, büyük bir endişe ve huzursuzluk yarattı.

Söz konusu köy muhtarlıklarına gönderilen ve şaşkınlık yaratan tebligatta;

”Düzce ilinde 17 Temmuz  2019  ve 06 Temmuz 2021  tarihlerinde meydana gelen aşırı yağışlar nedeniyle  Esmahanım’da 104, Uğurlu’da 126, Dilaver’de 32, Küpler’de 14 ve Yenice köyünde 8 adet olmak üzere, toplamda  286  konutun ve diğer taşınmazlarla birlikte 498  taşınmazın yıkılması kararının alındığı” belirtilmekte.

Gelen yazıda ilgili kararnameye itiraz süresinin 02 Ocak 2022 tarihinde sona ereceği  ve bu tarihten sonra itirazların kabul edilmeyeceğinin belirtilmesi nedeniyle, Esmahanım ve Uğurlu köylerinde vatandaşlar toplantılar yaparak bir çıkış ve çözüm yolu çalışmaları başlattılar. Her iki köyde  yapılan toplantılarda,  taşınmazların kaldırılması kararına şiddetle karşı çıkıldığı ve karara uyulmayacağı görüşü benimsenirken, hukuki mücadelenin başlatılması  kararı alındı. Hukuk sürecini takip edecek temsilci heyetleri oluşturuldu.

İsyan ettikleri  ve kabul edilemez olduğunu belirttikleri bu kararın DSİ mühendislerince yeterli etüd yapılmadan masa başında alındığını, köyün ve köylünün menfaatlerinin dikkate alınmadığını vurgulayan ve büyük mağduriyet yaşayacaklarını belirten köylüler, bu kararın yeniden gözden geçirilmesini ve öncelikle dere yataklarına güvenli set yapılmasını istiyorlar.

Köy halkı, hiç bir önermenin yapılmadığı, kamulaştırma ile ilgili bir bilginin yer almadığı, sadece taşınmazların kaldırılması ve kamulaştırma yapılmadan bölgenin terk edilmesi kararının kabul edilemez olduğunu belirtiyorlar.

Söz konusu köylerde halkın adeta diken üstünde büyük bir huzursuzluk içinde olduğunu belirten ve bu olumsuz karara çok tepkili olan köy halkı, nereye gideceklerini, yaşamlarını nasıl sürdüreceklerini ve geçimlerini nasıl sağlayacaklarının cevabını  ise yetkililerin vermesini istiyorlar.

Vahameti milletvekili Ümit Yılmaz’a aktardılar…

Akçakoca’da gerçekleşen “Adım Adım 2023 İl İl Anadolu” toplantısında konuyu MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’a aktaran Uğurlu köyü muhtarı ve temsilciler, durumun vehametini, köylüye verdiği rahatsızlığı, köy sakinlerinin büyük endişesini ilettilrt. Köy muhtarının verdiği evrakı da yanına alan vekil Yılmaz, konunun takipçisi olcağının sözünü verdi.

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.