DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2080274-1,39%
Düzce
24°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Akçakoca’ya müjdelenen projeler büyük bir özverinin ve emeğin ürünü
2989 okunma

Akçakoca’ya müjdelenen projeler büyük bir özverinin ve emeğin ürünü

ABONE OL
13/11/2021 10:02
Akçakoca’ya müjdelenen projeler büyük bir özverinin ve emeğin ürünü
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Dün art arda yapılan iki açıklama ile Akçakoca’nın makus talihinin değişeceğine yönelik umutlar bir kez daha yeşerdi. Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Düzce milletvekili Ayşe Keşir’in, Akçakoca’ya yapılacak olan yeni hastane inşaatı için ilk kazmanın şubat ayında vurulacağını söylemesinin ardından, Düzce belediye başkanı Faruk Özlü de Akçakoca’ya yapılacak olan yat limanının ihale aşamasına geldiğini aktardı.

Bu açıklamaların ardından doğal olarak hafızalarda Cüneyt Yemenici silueti yeniden belirdi. Çünkü bu konularda ısrarlı çabası, siyasi çevreleri harekete geçirme becerisi, Ankara ziyaretlerinde yaptığı yoğun bakanlık görüşmeleri ve en önemlisi o dönem Sanayi Bakanı olan Faruk Özlü ile kurulan ikili ilişkileriyle her dediğini yaptırtacak kadar eli kolaylaşan Cüneyt Yemenici, bu projelerin sümen altı edilmesini önledi.

Bugün yapılan açıklamalar gösteriyor ki Akçakoca’nın kaderini değiştirecek mega projelerde yolun sonuna gelinmiş durumda. Bu projelerin hayata geçmesiyle Akçakoca’nın turizmde devler ligine çıkması işten bile değil. Bu çalışmalarda dahli büyük olan isimlerden biri olan önceki dönem belediye başkanı Cüneyt Yemenici’yi bu yüzden minnetle hatırlamakta fayda var.

Akçakoca için mega projeler fikri Cüneyt Yemenici’nin ilk belediye başkan adayı olduğu sene olan 2014’te, yürüttüğü seçim çalışmalarında, ileri sürdüğü vaatler arasında yer alıyordu. Özellikle sayın Faruk Özlü’nin bakanlığı döneminde arkasına tam destek alan Yemenici, gerek yeni hastanenin yer tespiti ve inşaatı , gerekse yat limanı, balıkçı barınağı, yatay mahmuzlar gibi hayati konularda, Ankara’yı adeta ikinci adresi haline getirerek sürecin hızlanmasını sağladı.

Yemenici döneminde bu çalışmalar kapsamında ilçe tarihinde bir eşi daha zor görülecek bir olay yaşandı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan beraberlerinde bakanlık bürokratları olmak üzere hep beraber Akçakoca’ya gelerek liman içinde farklı lokasyonlarda deniz kenarlarında saha incelemesi yaptılar. Bu çabaların ne kadar değerli oldukları bugün gelinen noktaya bakıldığında daha iyi anlaşılabilir.

Yanmaz, bayrağı yukarıya taşıma gayretinde…

Cüneyt Yemenici sonrası belediye başkanlığı koltuğuna oturan Okan Yanmaz’ın da belirlenen bu hat üzerinden yürüdüğünü gördü Akçakoca. MHP’li bir ismin Cumhur İttifakı’nın bir belediye başkanı olarak hükümete yakın görülmesi, Okan Yanmaz’a da Ankara’da bütün kapıların açılmasını sağladı.

Okan Yanmaz’ın faydacı ve tuttuğunu kopartan bir siyasetçi profili var. Sinekten adeta yağ çıkartmayı beceren bir anlayışla belediyecilik yapıyor. Ak Parti il başkanı ve milletvekilleriyle olan ilişkisi ise sanki aynı parti çatısı altında siyaset yürütüyorlarmış gibi içten ve samimi.

Hâl böyle olunca Okan Yanmaz da bir belediye başkanı olarak kendinden önceki başkanın çabalarını gördü ve çalışmaları nihayete erdirmek için sık sık Ankara ziyaretleri yaptı. MHP ve Ak Parti’de üst düzey görüşmeler gerçekleştiren Yanmaz, Bakanlık ve bürokratlar düzeyindeki yakın temaslarıyla da sözkonusu projelerin bir an önce hayata geçmesi için mesai harcamaktan geri kalmadı.

Bugün bu projeler ihale edilme aşamasına gelmişse eğer, hizmet bayrağını yere düşürmeden daha yukarılara yükseltmeye çalışan mevcut belediye başkanı Okan Yanmaz’ın da çabasını görmek ve hakkını teslim etmek şart.

Siyasetin debdebeli yollarında kirlenmeden, Akçakoca’nın menfaatleri için hizmet eden belediye başkanlarının rekabetçi-kavgacı hizmet anlayışı yerine, bütünleşitirici ve devam niteliğindeki çalışma anlayışları sonucunda Akçakoca çok şey kazanacak; kazanıyor. Emeği geçenleri minnetle hatırlamak ve bir teşekkürrü eksik etmemek de Akçakocalılara düşüyor.

 

 

 

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.