DOLAR 32,4691 -0.06%
EURO 34,7396 -0.68%
ALTIN 2.435,19-0,03
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2057238-0,92%
Düzce
17°

KAPALI

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

BAKAN SOYLU’YA DÜZCE’DE SEVGİ SELİ
3058 okunma

BAKAN SOYLU’YA DÜZCE’DE SEVGİ SELİ

ABONE OL
12/11/2021 18:01
BAKAN SOYLU’YA DÜZCE’DE SEVGİ SELİ
1

BEĞENDİM

ABONE OL

https://youtu.be/7Dpv0uy_fh0

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 12 Kasım 1999 Düzce Depremi’nin 22. yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere Düzce’ye geldi. Bakan Soylu’yu Düzce Valiliği önünde Düzce Valisi Cevdet Atay, protokol üyeleri ile vatandaşlar karşıladı.

12 Kasım 1999’da saat 18.57’de yaşanan 7.2 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Düzce’de taş üstünde taş kalmadı. Büyük afetin üzerinde 22 yıl geçse de yaşanan acılar hala tazeliğini koruyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, büyük felaketin anma programlarına katılmak üzere Düzce’ye geldi. Bakan Soylu’yu Düzce Valiliği önünde Düzce Valisi Cevdet Atay, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin, MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu, ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş karşıladı.

Yürümekte zorlandı

Bakan Soylu’ya Düzceliler yoğun ilgi gösterirken vatandaşlarla sohbet eden eden Soylu, fotoğraf çektirmek isteyenleri de kırmadı. Soylu zaman zaman kalabalık nedeniyle yürümekte zorlandı.

Karşılayanlar arasında dikkat çeken isim

12 Kasım Düzce Depremi’nin 22. yıl dönümü dolayısıyla bir dizi açılış ve programlara katılmak üzere Düzce’ye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu karşılayan coşkulu kalabalık arasında dikkat çeken bir isim vardı. Konuralp’in belde olduğu yıllarda 3 dönem belediye başkanlığı yapan İbrahim Aykut, Bakan Soylu ile ayaküstü samimi bir sohbet gerçekleştirdi. Soylu’ya kendisini tanıttıktan sonra Düzce ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren eski Başkan Aykut, “Düzce’de sizi ağırlamaktan onurluyuz, mutluyuz. Büyük acının yıl dönümünde Düzcelileri’in acısına ortak oldunuz.” diyerek teşekkür etti.

Aykut ile yakından ilgilendi

Aykut’u oldukça sıcak şekilde karşılayan ve kendisiyle yakından ilgilenen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da “Sizi Ankara’da ağırlamayı isterim.” diyerek eski başkanı bakanlığa davet etti.

Konuralp’in ilçe olması için mücadele etti

Öte yandan 1994 yılında Doğru Yol Partisi’nden belediye başkanı seçilen ve 3 dönem Konuralp Belediye Bşakanlığı yapan İbrahim Aykut, 2009 Yerel Seçimleri’ni kaybetmişti. Başkanlığı döneminde Konuralp’in mahalle değil aksine ilçe olması için verdiği mücadele ile tanınan Aykut, Konuralp’in hafızasına kazınan yerel yöneticiler arasında bulunuyor.

BAKAN SOYLU’NUN PROGRAMI

Bakan Soylu, Düzce Valiliği’nde Düzce Valisi Cevdet Atay’ı ziyaret ederek bir görüşme gerçekleştirecek. Bakan Soylu daha sonra valilik binası önünde bakanlığın trafik farkındalığını arttırmak üzere başlattığı ‘Bi Hareketine Bakar Hayat’ kampanyası hakkında basın açıklaması yaparak, 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan yol denetimlerini Düzce ayağına katılacak. Ardından Düzce Kadın Emeği Merkezi’ni ziyaret edecek olan Bakan Soylu, emekçi kadınlarla bir araya gelerek ürünlerini inceleyecek. Ardından merkezin resmi açılışını yapacak.

Düzce Belediyesi Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi’ne geçecek olan Bakan Soylu, ülke genelinde kullanıma sunulacak olan AFAD Mobil Uygulaması’nı ilk kez Düzce’de tanıtacak. Ardından Düzce Yerel Destek Ekibi’ni tanıtacak olan Bakan Soylu, AFAD gönüllülerine de kartlarını verip saha ziyareti yapacak.

Büyük felaketin meydana geldiği saat olan 18.57’de Anıt Park Meydanı’na geçecek olan Soylu buradaki anma programına katılacak. Kuran’ı Kerim tilavetinin ardından afetzedeler o dakikalarda yaşadıklarını anlatacak. Bakan Soylu daha sonra sembolik enkaz alanına karanfil bırakarak anı defterini imzalayacak.

Buradaki programının ardından AK Parti Düzce İl Başkanlığı’nı ziyaret edecek olan İçisleri Bakanı Süleyman Soylu daha sonra kentten ayrılacak.

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.