DOLAR 32,4573 -0.11%
EURO 34,7460 -0.66%
ALTIN 2.436,830,04
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2068477-0,81%
Düzce
17°

KAPALI

20:01

AKŞAM'A KALAN SÜRE

MHP İlçe Başkanı Özensel’den yalan haber kumpasına karşı açıklama!..
3784 okunma

MHP İlçe Başkanı Özensel’den yalan haber kumpasına karşı açıklama!..

ABONE OL
12/06/2021 16:29
MHP İlçe Başkanı Özensel’den yalan haber kumpasına karşı açıklama!..
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Milliyetçi Hareket Partisi Akçakoca ilçe başkanı Mustafa Özensel, geçtiğimiz günlerde yerel bir sosyal medya haber sitesi üzerinden kendileri hakkında yapılan bir haberin MHP’yi küçük düşürmeye çalışan bir içerikte yapıldığını ileri sürerek, bir basın açıklamasıyla olayın gerçek oluşumunu aktardı.

MHP ilçe başkanı Özensel, birkaç gün önce sosyal medyada bir hesaptan Akçakoca Belediyesi aleyhine bir paylaşım olduğunun kendisine söylendiğini, bunun üzerine MHP ilçe sekreteri Aysun Eren’den yapılan paylaşımın kendisine atılmasını istediğini, sekreter Eren’in ise söz konusu paylaşımı WhatsApp üzerinden kendisine aktarırken yanlışlıkla paylaşmış olduğunu, Eren’in hatasını görür görmez paylaşımı derhal silmesine rağmen MHP ile derdi olan bazı çevrelerin bir örneğini kopyaladıkları bu paylaşımı haber yaptırarak sanki Akçakoca MHP teşkilatı ile Akçakoca Belediyesi arasında bir sorun varmış gibi lanse ettiklerini söyledi.

İlçe Başkanı Özensel, ilçe sekreteri Aysun Eren’in yanlışlıkla yaptığı bir paylaşımını insani bir hata olarak görmek yerine onu başka emeller için kullanan çevrelerin kimlerden oluştuğunu bildiğini, bu konuda kamuoyunu aydınlatacaklarını fakat ilçe kamuoyunun bu türden asılsız haberlere asla itibar etmemeleri gerektiğinin ise altını çizdi.

İşte MHP ilçe başkanı Mustafa Özensel’in yaptığı açıklamanın tamamı: 

”Akçakoca MHP ilçe başkanı olarak kamuoyunu aydınlatma amaçlı bir açıklama yapma gereksinimi duydum. Bundan 3 gün önce sosyal medyada çıkan asılsız bir haberle teşkilatımız karalanmak istenmiştir. Bu haberde sosyal medyadan belediyemiz aleyhine yapılan bir yorumu ilçe sekreterimizden görmek istediğimi ve bana göndermesini talep ettiğimde ilçe sekreterim bunu sosyal medyadan alıp WhatsApp’tan bana göndermek isterken yanlışlıkla Facebook hesabında yayınlanmış olduğunu gördü ve anında sildi. Yani, yanlışlık olduğunu fark edince 15-20 saniye içinde ortadan hemen kaldırdı. Fakat tabiiki bizi takip eden çevreler tarafından bu paylaşım görüldü ve hemen kopyası alınmış. Akabinde de ilçe sekreterimi arayan bir şahıs böyle bir şeyin neden olduğunu sormasına rağmen ilçe sekreterinden yanlışlıkla yapılan bir paylaşım olduğunu anlatmış.

İlçe sekreterim, söz konusu şahsa, ilçe başkanına gönderirken yanlışlıkla Facebook’ta paylaşım yaptığını, fark edince de anında bu paylaşımı kaldırdığını beyan etmesine rağmen şahıs bu beyanı dikkate almadan art niyetli olarak ve sanki bilinçli olarak paylaşılmış şekilde haber yapmış.

Haber yapan kişi tarafından bu konu sosyal medyada daha da abartılarak, başka ilaveler de yapılarak Akçakoca MHP ilçe teşkilatını küçük düşürmeye yönelik bir gayret içerisine girilmiştir.

Ben ilçe başkanı olarak teşkilatımızın böyle asılsız bir haberle küçük düşürülmeye çalışılmasını önlemek amaçlı bu aydınlatıcı basın açıklamasını yapma gereksinimi duydum. İlçe başkanlığı olarak tabii ki bizimle ilgili kamuoyunda çıkan haberleri takip etme zorunluluğumuz vardır. Gerek belediyemizle ilgili gerek teşkilatımızla ilgili bütün haberleri medyadan takip etme gayreti içerisindeyiz. Bu konuda tabii ki benim tek başıma tüm haberleri görebilmem mümkün değil. İlçe sekreterimiz Aysun Eren partimiz ya da teşkilatımız lehine ya da aleyhine olan haberleri kendisi bana iletmekle görevlidir.

Bu son iletişim esnasında bir yanlışlık olmuştur. Kazayla insan bile ölebiliyor. Bu konuları art niyetli olmadıktan sonra büyütüp malzeme yapmak doğru bir şey değil. Ben bu konunun bilinçli – kasıtlı bir şekilde MHP ilçe teşkilatını karalamak amaçlı yapıldığını biliyorum.

Bu paylaşımı yapan kişi MHP Akçakoca ilçe teşkilatıyla  ne derdi vardır, ne sorunu vardır inan ki bilmiyorum. Zaten kimsenin bizim teşkilatımızla bir derdi, bir sorunu olamaz. Fakat bu kişiye bu saptırıcı haberleri yaptıranlar kimlerdir asıl önemli mesele budur.

Biz bu kişileri iyi biliyoruz… Bunlar bizim yakınımızda olan kişiler ve bunları çok yakında kamuoyu zaten öğrenecek. kaldıki ilçe sekreterinin paylaşmış olduğu haberin, ilçe teşkilatı olarak saçma bir haber olduğunu, yanlış bir haber olduğunu, belediyemizin de bu habere gereken cevabı verdiğini görmüş bulunmaktayız. O yüzden bu haberle ilgili sosyal medyada yeniden bir şeyler yazmanın gerekli olmadığını biliyoruz.  O yüzden yanlışlıkla ve sehven paylaşılmış olan bu haberimizde ilçe teşkilatımızın niyetini okumak gibi bir çare içerisine kimse girmesin.

Biz MHP Akçakoca ilçe teşkilatı olarak partimiz ve belediyemiz için elimizden gelen bütün gayretleri gösterme çabası içerisindeyiz. Teşkilat olarak bir artı nasıl koyarız, vatandaşlarımıza fazladan nasıl hizmet ederiz bunun derdindeyiz. Bu gibi kirli işlerin içerisinde değiliz Lütfen bu tarzdaki haberlere itibar etmeyiniz. Teşekkür ediyoruz.”

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.