DOLAR 32,2660 0.07%
EURO 34,7705 -0.03%
ALTIN 2.401,24-0,32
BIST 10.162,44-1,02%
BITCOIN 2068600-0,34%
Düzce
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:58

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

321 okunma

Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Akçakoca’dan açıklama yaptı

ABONE OL
28/11/2019 18:14
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kızılay genel Müdür Yardımcısı İbrahim Özer, deprem testinden geçemeyen Akçakoca Huzurevi’nin geleceğine dönük projeleri anlattı. Özer, ilk önceliklerinin konukların rahat edecekleri bir yere taşınmasını olduğunu söylerken, binayla ilgili olarak da 3 seçeneğin üzerinde durulduğunu sözlerine ekledi.

Saat 15.00’te Akçakoca’da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Müdür Yardımcısı Özer’e Türk Kızılayı Akçakoca şubesi başkanı Özkan Öztürk ile Akçakoca Huzurevi müdürü Mustafa Çakır ve Kızılay genel merkezinden ve Düzce şubesinden temsilciler de eşlik etti. 

Akçakoca’da bulunan huzurevinin geleceğine yönelik belirsizliği ortadan kaldıran Özer, 41 konuğun faydalandığı ve 31 personele sahip Huzurevi ile ilgili olarak depreme dayanıklı olmadığı yönündeki testlerin ardından 2 yıl boyunca alternatif yer arayışları içinde bulunduklarını söyledi. 

Genel Müdür Yardımcısı Özer, çalışmaların şu anda binada bulunan yaşlıların tahliye edilmesi yönünde ilerlediğini, alternatif yer olarak da İstanbul Kartal’da bir yer bulunduğunu söyledi. 

Özer, tahliye sonrasında ise Akçakoca’daki binanın güçlendirilmesi ya da yıkılması yönünde bir çalışma yürütüleceğini sözlerine eklerken, binanın yeniden yapılması durumunda aynı yere mi yoksa farklı bir yere mi yapılacağı ya da Akçakoca’ya hiç yapılmayacağı konularında şu aşamada bir netlik olmadığını söyledi. 

Özer’in açıklamalarında, Akçakoca Huzurevi’nin akıbeti ile ilgili belirsizliğin yaşandığı dikkat çekerken, sürecin işleyişinden huzurevi sakinlerinin olumsuz etkilenmelerine yol açmayacak bir duyarlılıkla devam edilmesine özel vurgu yapıldı. 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.