DOLAR 32,5818 0.32%
EURO 34,8475 0.3%
ALTIN 2.495,310,45
BIST 9.665,971,48%
BITCOIN 21127893,71%
Düzce
15°

HAFİF YAĞMUR

19:51

AKŞAM'A KALAN SÜRE

469 okunma

Turizm Tanıtma Derneği Bürosu Neden Açılmıyor?

ABONE OL
09/09/2017 11:57
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu soru bilinçli – bilinçsiz birileri tarafından devamlı soruluyor. Derneğimiz bir aydır açık. Önceki yıllar 2-3 gün açık tutuyorduk ve ben bizzat kendim açıp kapatıyordum. Az çok hizmet vermeye gayret gösteriyorduk.

Hizmetlerimiz, gelen misafirlerle ilk iletişimi kurmak ve onları kalacakları süre içerisinde zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini ve ihtiyaçlarını tedarik edecek adresleri broşür, kitapçıklarımız ile arz etmek şeklinde oluyordu.

İğneyi kendimize, çuvaldızı sorumluluk hisseden tüm Akçakocalılara batırmamız gerekiyor. Bundan iki hafta önce Ankara’dan ilahiyatçı profesör bir muhterem hocamız yaklaşık 80 öğrenciyi ilçemize getiriyor.

Merkez caminin önünde yolcu indiren iki otobüs derneğimizin önünde turlar için tahsis edilen parka girmek istiyor. Biz gerekeni yapmak için hareket ediyoruz ancak giriş araçlar tarafından kapatıldığından içeri alamıyoruz.

Aynı saatlerde başka bir organizasyon olan bisiklet turu gurubu Cumhuriyet meydanında toplanıyor. O da yetmedi bir de Ankara turizm acentalarından bir otobüs meydana giriyor.

45 dakikalık bir uğraş sonucunda araçların park etmelerini sağlayabildik. Neden böyle oldu? Neden biz Turizm derneği, trafik ve zabıta birimleri anında cevap veremedik.

Birilerini eleştirmek, yapılabilecek en kolay yöntem. Hepimiz nedense bu yolu seçiyoruz. Biraz yapıcı olmayı denesek, başımıza gelen küçük sorunları kolayca halledebiliriz.

Geçtiğimiz sene işlerimiz daha iyi gidiyordu. Turizm konusu hem derneğimiz hem diğer kurumlarımızın katkılarıyla normal seyrediyordu. Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve başta Ticaret Odası olmak üzere diğer STK’lar aynı heyecan içerisinde olmuşlardı, turizm Akçakoca’nın ilk gündemine oturmuştu.

Basın da yapıcı eleştiriler de bulunmuş, bizim de bu aşta tuzumuz bulunsun tavrını ortaya koymuştu. Bizzat ben 9 makale yayınlamıştım.

Neden durduk… Bir dava edinmiştik. Başta tüm Akçakoca halkı olarak ve kurumlarımızla birlikte bu davaya sahip çıkacaktık. Niçin havlu attık (sözüm havlu atanlara). Ben sebebini bildiğimi sanıyorum.

Akçakoca’da er yok, hepimiz generaliz…

Bizim teşhisi konulmamış bir hastalığımız da var. ‘’Ben yaptım, ben bilirim’’ illeti yüzünden heyecanla yola çıktığımız davayı yarı yolda bırakıyoruz.

Yunus Emre’nin de dediği gibi, ”Gelin bir olalım, işi kolay kılalım. Sevelim sevilelim. Bu dünya kimseye kalmaz” Saygılarımla…


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.