DOLAR 32,4295 0.17%
EURO 35,1355 -0.09%
ALTIN 2.321,890,14
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22915792,93%
Düzce
22°

AZ BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

TMO, AKÇAKOCA’DA FINDIK ALIMINA BAŞLADI
3111 okunma

TMO, AKÇAKOCA’DA FINDIK ALIMINA BAŞLADI

ABONE OL
26/08/2022 09:01
TMO, AKÇAKOCA’DA FINDIK ALIMINA BAŞLADI
1

BEĞENDİM

ABONE OL

21 Ağustos’ta 11 alım merkezinde fındık alımlarına başlayan TMO (Toprak Mahsulleri Ofisi), Akçakoca’dea açtığı alım ofisiyle fındık alımına başladı. İlçesinde  (TMO) fındık alımına başladı.

Sapak mevkiindeki ambarlarda fındık alımına başlayan TMO’ya ilk gün 11 üretici fındığını teslim etti.

TMO’nun Akçakoca’da alım merkezi kurması için çaba sarf eden ve ilçeye bu hizmeti kazandıran Ak Parti Akçakoca İlçe Başkanı Esvet Sarıoğlu da ilk TMO’nun alım merkezini ziyaret etti. Sarıoğlu, TMO yetkilileri üreticilere hayırlı olsun temennilerini iletti.

TMO’nun fındık alım yöntemini yakından inceleyen başkan Sarıoğlu, ilk gün gözlemlerini şu ifalerle dile getirdi:

” Sadece bir kişinin yüzde 5’i geçen çatlak nedeniyle fındığı geri gönderilmiş. Diğerleri rahat bir şekilde fındığını teslim etmiş. Fındık genelde iyi, randımanlı geldi. 50 randımandan düşmüyorlar. Alım olumlu bir şekilde devam ediyor. Herkes memnun; vatandaşta memnun.”

Sarıoğlu, vatandaşlara fındık teslim ederken daha dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayarak,”TMO temiz fındık istiyor. Fındığımızı temizleyelim. Makineye vurduğumuz gibi TMO’ya getirmeyelim. Mağdur olmamaları için biraz daha titizliğe önem versinler. Ayrıca çatlak veya diğer durumlarından dolayı geri gönderilenler, gerekli temizliği yaptıktan sonra tekrardan fındığı teslim edebilir. Randevusu yanmıyor yani. Bunu düzelt gel diyorlar” şeklinde konuştu.

Sarıoğlu, fındık alımlarının  bir aksilik olmadan devam edeceğini belirtirken emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür etti.

Akçakoca’da TMO merkezinde ilk gün alımlarında fındığını teslim eden üretici Ahmet Çetin de çok memnun olduğunu, fındığının 50 randıman geldiğini, bir sorun yaşamadığını ifade ederken, herkesin fınıdğını TMO’ya teslim etmesi gerektiğini söyledi.

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.