DOLAR 32,5392 0.16%
EURO 34,9594 -0.05%
ALTIN 2.455,660,81
BIST 9.878,791,67%
BITCOIN 20885610,85%
Düzce
17°

HAFİF YAĞMUR

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

TMO, AKÇAKOCA’DA FINDIK ALIMINA 25 AĞUSTOS’TA BAŞLAYACAK
3164 okunma

TMO, AKÇAKOCA’DA FINDIK ALIMINA 25 AĞUSTOS’TA BAŞLAYACAK

ABONE OL
18/08/2022 09:57
TMO, AKÇAKOCA’DA FINDIK ALIMINA 25 AĞUSTOS’TA BAŞLAYACAK
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 21 Ağustos’tan itibaren 11 noktada fındık alımına başlayacağını açıklamasının ardından, Akçakoca’da başlayan tartışma, Ak Parti ilçe başkanı Esvet Sarıoğlu’nun yaptığı açıklamayla son buldu.

TMO tarafından yapılan ilk açıklamada adı geçen 11 alım merkezi arasında Akçakoca’nın isminin geçmemesi nedeniyle, bazı siyasi parti yöneticileri ve meslek örgütü temsilcileri Ak Parti’yi hedef alan açıklamalar yapmıştı.

TMO’nun Akçakoca’da fındık alım tarihini 1 Eylül olarak belirlemiş olmasından rahatsız olan kesimlerin yaptıkları paylaşımlar ve sorunu kendisine taşıyan üreticilerin talepleri, başkan Sarıoğlu’nu harekete geçirdi. Bakanlık temsilcileri ve bölge milletvekilleriyle yaptığı sıkı temaslarla sorunu merkeze taşıyan Sarıoğlu’nun girişimleri sonuç verirken, TMO, Akçakoca’da fındık alım tarihini öne çekti.

Başkan Sarıoğlu’nun harekete geçmesi ve TMO genel merkezi ile yapılan görüşmeler sonucunda, Akçakoca’da fındık alımlarının başlama tarihi 25 Ağustos olarak revize edildi.

Bu çabalarıyla takdir toplayan Esvet Sarıoğlu, ortaya çıkan bir sorunu ilgililere havale edip kenara çekilmek yerine, çözümü için sonuna kadar mücadele eden ve sonuca götüren çalışma tarzıyla, büyük ölçüde fındık gelirine bağlı olarak yaşayan ilçe halkının gönlünde bir kez daha taht kurdu.

Ak Parti İlçe Başkanı Sarıoğlu’nun yaptığı açıklama şu şekilde:

”TMO tarafından İlçemizde fındık alım tarihi daha önce 01/Eylül/2022 olarak açıklanmıştı. TMO genel müdürlüğü ile yapılan istişareler sonucunda TMO fındık alımına ilçemizde 25 Ağustos 2022 de başlayacaktır. Bu çiftilerimizin menfaati adına yapılan düzenlemede emeği geçen Başta TARIM Bakanımız Sn.Vahit Kirişçi olmak üzere, Tarım Bakan yardımcımız Sn. Ebubekir Gizgider, Milli eğitim Bakan yardımcımız Sn.Sadri Şensoya, Ak Parti Kadın kolları başkanımız Düzce milletvekilimiz Sn. Ayşe Keşir ‘e, İl başkanımız Sn. Mustafa Keskin’e, ilçe halkımız adına teşekkür ediyorum.”

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.