DOLAR 32,3685 0.15%
EURO 34,9713 -0.31%
ALTIN 2.324,110,21
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22760110,52%
Düzce
20°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

404 okunma

TEBER: ”GÖRÜNTÜDE” VEKİL OLMAYACAĞIZ

ABONE OL
19/06/2018 21:40
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyet Halk Partisi’nin düzenlediği Akçakoca mitingi, milletvekili adaylarının iktidara yaptığı sert eleştirilerle hafızalara kazındı.

Saat 18.00’de Cumhuriyet meydanında gerçekleşen mitinge yüzlerce kişi katılırken, İlçe Başkanı Ömer Başar’ın konuşmasının ardından, milletvekili adayları Zafer Teber ve İlknur Başak Tütüncü de birer konuşma yaptılar.

Vekil adaylarından ilk önce kürsüye davet edilen Tütüncü, Hükümet’in tarım politikasını ve fındık fiyatlarını eleştirerek başladığı konuşmasında, ”biz söz verdiğimiz gibi fındık 15 lira olacak ve üreticiler bu işten para kazandıklarını anlayacaklar” ifadelerini kullandı.

Tütüncü, siyasette uğraşmasını tek sebebinin ülkemize güzel bir gelecek bırakmak, haksızlık ve hukuksuzluğa son vermek olduğunu belirtirken, ”Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik hak ve hukuk çerçevesinde devam etmesini istediğimiz için bu seçim çok önemlidir” dedi.

Düzce’nin temel sorununun iyi yönetilememek olduğunu söyleyen Tütüncü, 1999 depreminde Düzce’nin yerle bir olduğunu, çok acıların çekildiğini, teşvik ile Düzce’ye sanayi kuruluşlarının kurulduğunu, binbir umutla çalışan çocuklarımızın kendilerinin yıllardır verdikleri mücadeleye rağmen asgari ücretin bugün 1.600 lira civarında olduğuna işaret etti.

Tütüncü, bu asgari ücretin de açlık sınırının altında kaldığını ifade ederek Oysa Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılan bir dakikalık masrafın 1.600 lira olduğunu söyledi.

Tütüncü, kendilerinin iktidar olmaları halinde asgari ücretin en az 2.200 lira olacağını da sözlerine ekledi.

Kendilerinin yaptıkları ‘ince’ hesaplara göre fındığın ilk sene 15 lira olacağını fakat zamanla bu rakamların daha da iyileşeceğini söyleyen İlknur Başak Tütüncü, Hükümetin bayramlarda emeklilere verdiği bin liranın kendilerinin birer maaş ikramiye vaatlerinden sonra gerçekleştiğini söyleyerek o biner liranın da belli oranlarda kesilerek vatandaşa verildiğini, emeklilerin bir kez daha mağdur edildiğini söyledi.


Tütüncü’den sonra kürsüye davet edilen CHP Düzce 1. Sıra milletvekili adayı Zafer Teber ise, hükümetin erken seçim alma nedeni olarak ekonomik depremin kapıda olduğunu gördüğünü ve bu yüzden ekonomi daha da kötüye gitmeden çareyi erken seçimde bulduğunu söyledi.

Olağanüstü hal uygulamasının kendi iktidarlarında derhal kaldırılacağını belirten Zafer Teber, ülke ekonomisinin dışarıdan borç para alıp betona gömmek üzerinden sürdürüldüğünü belirterek, ekonomik sıkışmanın temel nedeninin de bundan kaynaklandığını söyledi.

Bu seçimlerin bir sene önce yapılan referandumun rövanşı niteliğinde olacağına da vurgu yapan Teber, dünyanın demokratik ülkelerinde olmayan, ancak uzak Asya ülkelerinde görülen bu anayasanın kendi iktidarlarında demokratik bir içeriğe dönüşeceğini söyledi.

Bu seçimlerin Tek Adam rejimi ile demokrasi arasında yapılacak bir tercih anlamına geldiğini de belirten Teber, 24 Haziran seçimlerinin Cumhuriyetimizin şeklini şemalini ve ileriye dönük yapısını belirleyecek bir seçim olduğunu söyledi.

Tek Adam rejiminin padişahlıktan daha kötü bir rejim olduğunu belirten Teber, padişahların bile belli kurumlar tarafından denetlendiğini ama tek adam rejiminin sabahtan akşama yeni emirlerle ülkeyi yönetir hale geldiğini söyledi.

2-B arazileri için de açıklama yapan Zafer Teber, iktidar olmaları halinde 2-B arazilerini parasız olarak kullanıcılarına vereceklerini, bugüne kadar ödenmiş olan paraların da kendilerine iade edileceğini söyledi.

Asgari ücreti 2.200 lira yapacaklarını da söyleyen Teber, sadece işçileri değil vergisini düzenli ödeyen işverene de çeşitli kolaylıklar sağlayacağını ve ekonomiyi bir bütün olarak düşündüklerini söyledi.

16 yıl boyunca Düzce’nin Meclis’e 3 vekil gönderdiğini belirten Teber, geçmiş dönemde Düzce milletvekillerinin üçünün parlamentoda toplamda 11 dakika Düzce için konuştuğunu fakat CHP’nin Bolu milletvekili olan Tanju Özcan’ın sadece Düzce için tek başına 114 dakika konuştuğunu söyledi.

Düzce’nin 16 yıldır adeta müsvedde vekillerle, sadece görüntü olarak orada duran vekillerle temsil edildiğini belirten Teber, ”seçilecek olan milletvekilleri hangi partiden olursa olsun, mutlaka çalışkan olması gerekiyor. Dürüst olmalı, ahlaklı olmalı, baskılar karşısında eğilip bükülmemeli, güvenilir olmalı” dedi.

Bu özelliklere sahip ise oyların rahatlıkla verilmesi gerektiğini söyleyen Zafer Teber, seçilecek olan milletvekillerinin İlke sahibi olmalarını da şart koştu.

Zafer Teber, milletvekilinin rüzgara göre hareket etmeyen, omurgalı olması ve gerektiğinde kendi liderine bile dur diyebilecek bir dik duruşa sahip olması gerektiğini söyledi.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.