DOLAR 32,3740 0.15%
EURO 35,0540 -0.12%
ALTIN 2.324,060,21
BIST 9.126,640,51%
BITCOIN 2266965-0,29%
Düzce
23°

AZ BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

CHP’li belediye başkanı Tanju Özcan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na kılıç çekti
3037 okunma

CHP’li belediye başkanı Tanju Özcan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na kılıç çekti

ABONE OL
22/11/2021 13:43
CHP’li belediye başkanı Tanju Özcan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na kılıç çekti
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Bolu Belediyesinin CHP’li başkanı Tanju Özcan, son dönemlerde yaptığı açıklamalarla tepkileri üzerine çekerken, CHP’nin halk nezdinde yükselen itibarını da adeta aşağıya çekmek için gayret gösterir bir izlenim veriyor.

Daha önce Bolu’da yaşayan yabancı uyruklu vatandaşların belediyeye ödedikleri su ve ÇTV faturalarını T.C vatandaşlarından 10 kat daha fazla ödemesini savunarak yabancı düşmanlığıyla eleştirilen Özcan, ahlaksız bir açıklamasıyla da vatandaşların yüksek perdeden tepki gösterdiği bir isim olmuştu.

Bir TV programında başörtülü bir kadınla ilgili anısını aktarırken yaptığı ahlaksızlık düzeyindeki açıklamaları nedeniyle partisinin genel merkez yönetimi tarafından uyarı alan Tanju Özcan, yaptığı aykırı çıkışlara ise durmaksızın devam ediyor.

CHP içerisinde Memleket Partisi genel başkanı Muharrem İnce’ye yakınlığıyla bilinen Tanju Özcan’ın yaptığı tepki çeken açıklamalar kendisi kadar CHP’ye de zarar vermeye başladı. Özcan’ın tüm uyarılara rağmen durularak CHP’nin politik çizgisine dönmesi beklenirken, yaptığı son açıklama ile Tanju Özcan, Kılıçdaroğlu’na karşı olduğunu da net olarak göstermiş oldu.

Aslında ne oldu?.. 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, gündemdeki Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan ve siyasi parti genel başkanlarının Cumhurbaşkanlığı’na aday olmaması gerektiğini belirten Özcan, “Siyasal Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı adayı olmamalıdır” dedi.

Siyaset gündeminin en çok tartışılan konularının başında gelen Cumhurbaşkanı adaylığı konusuyla ilgili CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan bomba açıklamalar geldi. Özcan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla kendi kafasındaki Cumhurbaşkanı adayına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“GENEL BAŞKANLAR ADAY OLMAMALIDIR”

Siyasi parti genel başkanlarının aday olmaması gerektiğini belirten Özcan, “Erdoğan döneminin sona ereceği artık netleşmiştir. Şayet Parlamenter Sisteme dönme konusunda muhalefet samimi ise; hiçbir Siyasal Parti Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı adayı olmamalıdır. Zira, Siyasi Parti Genel Başkanları Parlamenter sistemlerin doğal Başbakan adaylarıdır” dedi.

“SİSTEMİ KALICI HALE GETİREBİLİR”

CHP’li Özcan’ın diğer paylaşımları şu şekilde:

“Parti Gen. Başkanlarının ucube sistemde CB adayı olmaları ve seçilmelerinin, sistemi kalıcı hale getirebileceğinden kaygılıyım. Parlamenter sisteme dönene kadar parti genel başkanları, bakanların kendilerine bağlı olacağı kuvvetli CB yardımcısı olmaları en doğru seçenek olacak.

“PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞÜN GARANTİSİ OLACAKTIR”

Böylelikle güçlü CB yardımcısı siyasi parti genel başkanları, denge-denetim mekanizmasını işletilmesini sağlamanın yanı sıra, parlamenter sisteme dönüş garantisinin sigortası da olacaktır.

“TORUNLARIMIN GÖZLERİNE PİŞMANLIKLA BAKMAK İSTEMİYORUM”

Bunların yazmamın sebebi, bu ülkeyi çok seven, milletinin menfaatlerini her zaman her şeyin üstünde tutan, 4 dönem Milletvekilliği yapan, halende Belediye Başkanlığı koltuğunda oturan sorumluluk duyan bir T.C. Vatandaşı olarak torunlarımın gözlerine pişmanlıkla bakmamak içindir.”

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.