DOLAR 32,2951 0.17%
EURO 35,3902 0.18%
ALTIN 2.526,481,05
BIST 10.643,583,14%
BITCOIN 2148427-0,82%
Düzce
20°

KAPALI

13:06

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

SEVİLEN BİNBAŞI HÜSEYİN ÜNLÜ’NÜN GÖREVE İADESİ İÇİN KAMPANYA BAŞLATILDI
3664 okunma

SEVİLEN BİNBAŞI HÜSEYİN ÜNLÜ’NÜN GÖREVE İADESİ İÇİN KAMPANYA BAŞLATILDI

ABONE OL
18/01/2024 11:25
SEVİLEN BİNBAŞI HÜSEYİN ÜNLÜ’NÜN GÖREVE İADESİ İÇİN KAMPANYA BAŞLATILDI
2

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’da görev yapan İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Ünlü’nün Cumhuriyet Balosu’nda yaptığı konuşması nedeniyle görevinden alınmasına tepkiler dinmiyor. Çalışkan ve sevilen komutanın göreve iade edilmesi için sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar harekete geçti.

Akçakoca halkı tarafından sevilen ilçe jandarma komutanı Hüseyin Ünlü’nün görevinden alınmasına yol açan hadise, 29 Ekim’de Cumhuriyet Bayramı’nın yıldönümünde gerçekleşti.

Birçok siyasi parti ve STK temsilcisinin karıldıkları Cumhuriyet Balosunda organizasyonu hazırlayanları kırmayıp bir Cumhuriyet konuşması yapan komutan Ünlü hakkında, iddiaya göre CİMER’e yazılan bir şikayet sonrasında düğmeye basılmış ve akabinde komutan Ünlü görevden alınmıştı.

Başarıları ve insanlara güven veren cana yakınlığıyla ilçe halkının gönlünde taht kuran binbaşı Hüseyin Ünlü’nün göreve iadesi için harekete geçen duyarlı Akçakocalılar, hem bireysel olarak hem de toplu şekilde CİMER’e ve diğer ilgili birimlere dilekçeler yazarak komutanlarının yeniden Akçakoca’ya dönmesini sağlamaya çalışıyor. 

Akçakoca’daki görevinde alınarak Düzce İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde daha pasif bir göreve verilen binbaşı Hüseyin Ünlü’nün göreve iadesi için toplu basın açıklamaları yapılacağı da ileri sürülürken, sosyal medya platformları üzerinden yapılan çağrılara destekler ise çığ gibi büyüyor. 

Sosyal medya ağları üzerinden komutan Ünlü’nün mağduriyetine karşı yazılan yazılardan bir tanesi şu şekildeydi:

Bu adam bir binbaşıydı. Akçakoca’da İlçe Jandarma Komutanlığı yapmaktaydı.
Akçakoca’da yaşanan büyük sel afetinde mahsur kalan yaşlı bir kadını kucaklayıp, güvenli bölgeye taşıyan kişi bu adam idi.
Bir jandarma komutanı… Sele-çamura aldırmadan, araçlarla bile afet bölgesine girilemeyen o felaket günlerinde insanları sırtında taşıyıp güvenli bölgeye götürüyordu.
Bu duyarlı askere; Akçakoca İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hüseyin Ünlü’ye daha sonra ne oldu dersiniz?..
Cumhuriyet Bayramının yıldönümünde, tüm siyasi partilerin ve vatandaşların birlikte kutlama yaptıkları bir Cumhuriyet balosunda, organizasyonu gerçekleştirenler kendisinden duygularını paylaşmasını rica ettiklerinde o da kırmadı ve kürsüye çıktı.
Tıpkı o baloda yer alan Ak Parti, CHP, Saadet partisinin ilçe başkanları gibi, o da davet edildiği kürsüye çıkarak Cumhuriyet’le ilgili birkaç cümle söyledi.
Duygulu bir konuşma yaptı Hüseyin binbaşı. Cumhuriyet’in önemi ve güzellikleri üzerine güzel kelamlar etti ve o konuşma dinleyenleri o kadar etkiledi ki uzun süre alkışlandı.
Komutanımız, güzel başlayan bir geceyi duygulu bir konuşma ile daha da güzelleştirdi. Bundan başka da bir şey yapmadı.
Ama ilçenin huzur iklimine karşı olanlar boş durur mu hiç. Hemen şikayet kanallarını devreye soktular. CİMER’e dahi şikayetler yaparak Cumhuriyetçi ve Atatürkçü bir komutanı; ilçe halkının gönlünde taht kurmuş bir vatanseveri hedef tahtasına yerleştirdiler.
Çirkin ellerin üst üste bastığı düğmeler, tetikte bekleyen idari mekanizmaları harekete geçirmiş olmalı ki Hüseyin binbaşı anında görevden alındı.
Atatürk’ü seven, Cumhuriyet’in kazanımlarını iliklerine kadar hisseden bir memleket sevdalısını görevden aldıranlar maalesef Akçakocalılar. Yani oturduğumuz çay ocağında, belediye otobüsünde ya da sokakta, yanı başımızdan geçen herhangi biri ya da birileri… Puslu havayı seven, kardeşlik iklimine düşman olan birileri.
Aynı kentte birlikte yaşayıp aslında kim olduklarını ve neyi amaçladıklarını fark edemediklerimizin kirli hesapları yüzünden Hüseyin binbaşı görevinden edildi.
Bizi gaflet noktamızdan bir kez daha yaraladılar. Ve biz sesimizi bir kez daha çıkartamadık.

Akçakoca’nın sevilen komutanı Hüseyin Ünlü’nün göreve iadesi için yapılan yorum desteklerinden biri de CHP eski ilçe kadın kolları başkanı Saadet Yüncel’den geldi:

Sosyal medya kanalları aracılığıyla harekete geçen ilçe halkı, fikir paylaşım gruplarında vatandaşların CİMER’e gönderecekleri dilekçenin bir örneğini de hazırlayarak paylaşıma sundular. İşte o talep metni örneği: 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine
Düzce ili Akçakoca ilçesinde düzenlenen ve hiçbir siyasi propaganda belirtisi olmayan Cumhuriyet Balosunda küçük bir konuşma yapan İlçe Jandarma Komutanımız Binbaşı Hüseyin Ünlü nün bu sebeple görevinden azil edilmesini Akçakoca halkı olarak kabul edemiyoruz .
2021Yılında bölgemizde büyük maddi hasara neden olan sel felaketinde; kendi canını hiçe sayarak sırtında mağdurları güvenli alana taşıması ve pandemi sürecinde vatandaşın yanında olması vs sayılacak birçok sebepten dolayı Akçakoca halkının gönlünde taht kuran, tam bir Cumhuriyet ve Atatürk sevdalısı, yurtsever, insani değerleri rütbesinden önde tutan bu yüce gönüllü komutanın görevine iadesini talep ediyoruz.
Gereğini bilgilerinize arzederim.
Adı Soyadı
Tel No
.
.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.