DOLAR 32,6053 0.16%
EURO 34,9592 -0.19%
ALTIN 2.435,26-0,03
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2092007-0,64%
Düzce
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

666 okunma

RAMAZAN’DA BALIK FİYATLARI YÜKSEK

ABONE OL
20/05/2018 14:33
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş:

” Ramazan ayında tüketimin az olması ve balık olmadığı için fiyatlar yüksek. Ancak biraz daha bolluk olursa fiyatlar biraz daha düşebilir”

Büyük umutlarla sezona başlayan balıkçılar, yeterli derecede balık avlayamadığı için fiyatlar yüksek seyrediyor. Yüksek olan balık fiyatları Ramazan ayında da devam ediyor.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, yaptığı açıklamada, ’11 Ayın Sultanı’ Ramazan ayında balık fiyatlarının yüksek olduğunu söyledi.

Ramazan ayının fiyatlara etkisinin olmadığını ifade eden Karakaş, şöyle konuştu:

“Havaların açmasıyla birlikte balıklar da kendini gösterdi. Kendini gösteren balıklar yaz balıklarından barbun, istavrit, iskorpit çıkmaya başladı. Kalkan balığında dönem yasağı başladı. Balıklar az miktarda çıkıyor. Fiyatlar da hala çok yüksek. Henüz bir bolluk olup da fiyatlarda azalma yok. Havalar daha da güzel olunca balık çoğalacak. Genelde istavrit ve barbun çoğalacak. Ramazan ayında tüketimin az olması ve balık olmadığı için fiyatlar yüksek. Ancak biraz daha bolluk olursa fiyatlar biraz daha düşebilir. Ama çok fazla düşmez. “

Hava şartlarının iyi gitmesi durumunda az miktarda balık avlanabileceğini aktaran Karakaş şunları söyledi.

“Ramazan ayında bile fiyatlar çok yüksek. Zaten balık az çıkıyor. Ramazanda da tüketim yok. Birbirini tamamlıyor gibi. Dönem yasağı olmayan avcılarımız da barbun, istavrit, iskorpit üzerine bir balıkçılık yapıyorlar. Yaz balığına çinekop gelir. Bir hafta 10 güne kadar gelir. Salyongoz avcılığı başladı. Çok iyi olmamakla beraber Akçakoca’da balıkçılık, küçük balıkçılar ile devam etmekte. “

Akçakoca’da balık fiyatları ise tezgahlarda şu şekilde:

Çupra, levrek…. tanesi 15 lira

İstavrit…  kilo 20 lira

Alabalık…  tanesi 5 lira


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.