DOLAR 32,4488 0.11%
EURO 34,4576 -0.13%
ALTIN 2.487,930,21
BIST 9.679,80-1,37%
BITCOIN 2044906-4,58%
Düzce
25°

PARÇALI AZ BULUTLU

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

407 okunma

OT FESTİVALİ İÇİN HAZIRLIKLAR BAŞLADI

ABONE OL
18/04/2018 11:44
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu yıl 4.’sü düzenlenecek olan Düzce Otları Tyche Bereket Festivali öncesi toplanan Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, yapılan hazırlıkları anlatarak 4-5-6 Mayıs’ta tüm Düzcelileri festivalin düzenleneceği Anıtpark Meydanı’na davet etti.

“Tarihten Gelen Bereket Öyküsü” ile yola çıkılarak Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen Düzce Belediyesi Kültür Müdürlüğü, Düzce üniversitesi, Düzce Valiliği ve gönüllü sektörlerin katkıları ile hazırlanan Düzce Otları Tyche Bereket Festivali için hazırlıkları başladı.

”Festivalimize bekliyoruz”

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen, 4-5-6 Mayıs tarihlerinde Anıtark Meydanı’nda düzenlenecek olan festivale tüm Düzcelileri davet ederek şöyle konuştu:

“Buradaki kadın ve erkek arkadaşlarımızın emeği ve yüreği ile ortaya koyduğumuz bu festivalde bir kadın arkadaşımız inanılmaz bir su böreği getirmiş. İçerisinde sebze, bitki, ot var. Ayrıca bir mantı yapmış, içerisinde 4 çeşit var. Onun yanında bir köpük helva var, Yığılca’da üretiliyor, belki de Düzce’dekilerin haberi yok. Bir de ıspanaklı eklerimiz var. Bunun gibi yüzlerce çeşit üretti arkadaşlarımız. Emekleri ve yüreklerine sağlık. Hepinizi, Düzce halkını 4-5-6 Mayıs’ta festivalimize bekliyoruz.”

“Kendinize 3 gün bağışlayın”

Kent Konseyi Kadın Meclisi üyesi Selma Demirelli her şeyin Düzce olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Her şey Düzce için. Başarıya giden yolda hep beraber, el ele, omuz omuza, yürek ve gönül bütünlüğümüzle mevsimlerden bahar ve kendinize 3 gün bağışlayın diyoruz. 4-5-6 Mayıs’ta Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Düzce Belediyesi Kültür Müdürlüğü, Düzce üniversitesi, Düzce Valiliği ve gönüllü sektörlerle, otların verdiği lezzeti farklı müzik ve danslarla buluşturacağız.”

“Düzce’ye armağanım olsun”

İçerisinde 8+1 yenilebilir otu barındıran su böreğinin mimarı Fatma Bayraktar şu ifadelerde bulundu:

Böreği su böreği tarifi ile yaptım ama içindeki otları değiştirdim. Önce çiğ şekilde lezzetlerine bakarak uyumlu tatları bir araya getirdim. İçerisinde, ebegümeci, semizotu, ısırgan otu, pazı, ıspanak, kaldirik, maydanoz, kişniş, Sakarca yani 8 artı 1. Düzce’nin 81 plakasından yola çıkarak Düzce su böreği yaptım. Düzce’ye gelin geldim ben. Düzce’ye armağanım olsun. 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.