DOLAR 32,2600 0.01%
EURO 34,7103 -0.01%
ALTIN 2.397,45-0,11
BIST 10.285,26-0,50%
BITCOIN 2004274-1,88%
Düzce
25°

PARÇALI BULUTLU

20:12

AKŞAM'A KALAN SÜRE

NE YAPIP EDİP AKÇAKOCA’YA TOKİ PROJESİ KAZANDIRDILAR…
4340 okunma

NE YAPIP EDİP AKÇAKOCA’YA TOKİ PROJESİ KAZANDIRDILAR…

ABONE OL
15/09/2022 13:46
NE YAPIP EDİP AKÇAKOCA’YA TOKİ PROJESİ KAZANDIRDILAR…
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ülkenin çok sayıda il ve ilçesine yapılmasına yönelik kararların alındığı sosyal konut projelerinde Akçakoca’nın yer almaması üzerine harekete geçen Ak Parti ilçe başkanı Esvet Sarıoğlu, verdiği mücadele sonunda TOKİ’nin Akçakoca’ya proje yapmasını sağladı.

TOKİ Akçakoca’ya yeniden giriyor

Bakanlığın sosyal konut yapılacağını ilan ettiği yerler arasında Akçakoca’nın isminin geçmemesi üzerine, gerek muhalefet cephesinden gerekse ucuza ev sahibi olmayı bekleyen dar gelirli vatandaşlardan gelen tepkileri gören ilçe başkanı Sarıoğlu, Ak Parti il başkanı Mustafa Keskin’le birlikte ilk iş olarak Düzce milletvekili Ayşe Keşir ile temasa geçti. 

Milletvekili Ayşe Keşir’in derhal konuya eğilmesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile görüşmesi neticesinde, Akçakoca’da üniversite alanının yanında yer alan araziye TOKİ tarafından sosyal konut projesi başlatılacağı müjdelendi. 

Akçakoca’ya 150 konut!

Ak Parti ilçe başkanı Esvet Sarıoğlu’nun ilçe kaymakamı Mustafa Can ile yaptığı alan değerlendirmesi sonucu, dar gelirli yurttaşların konut sahibi olabilmeleri için yoğun bir araştırmaya girildi. Çalışmalar sonucunda mevcut ü0niversite kampüsüne yakın noktada bulunan ve mülkiyeti Milli Emlak’ta olan 15 bin m²’lik arazide karar kılındı.

Milletvekili Keşir tarafından Bakan Kurum’a iletilen arazi bilgileri değerlendirildikten sonra, bu alana 150 konutluk bir sosyal projenin yapılması uygun görüldü.   

Bir taşla iki kuş; Akçakoca’nın sayesinde Gümüşova ilçesi de projeye dahil edildi

Milletvekili Ayşe Keşir’in bakan Kurum ile yaptığı görüşmelerde bir taşla iki kuş vuruldu. Vekil Keşir, görüşme sırasında benzer talebi olan Gümüşova belediyesinin sorununu da bakan Kurum’a aktararak oraya da TOKİ tarafından sosyal konut yapılmasının kararını aldırdı.

Bu işbirliğinden Akçakoca çok şey kazanacak

Bu gelişmelerin ışığında ortaya çıkan bir gerçek var ki o da Ak Parti ilçe başkanı Esvet Sarıoğlu ile Düzce milletvekili olmasının yanı sıra Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı sıfatıyla sözü oldukça geçerli olan Ayşe Keşir’in güç birliğinin Akçakoca çok şey kazandırdığı.  

Belediye’nin elinde uygun arazi bulunmaması nedeniyle liste dışında kalan Akçakoca’yı, yaptıkları hızlı girişimlerle bir kaç gün içinde arazi bulup listeye dahil eden bu ikilinin daha önce de Akçakoca’ya çok şey kazandırdıkları iyi biliniyor. 

2018 Temmuz’unda Akçakoca’yı etkisi altına alan sel afetinde yıkılan Arabacı köyü köprüsünün birkaç ay gibi jet bir hızla yeniden ve daha modern bir şekilde yapılması bu güç birliğinin bir kazanımı olduğu gibi, Akçakoca devlet hastanesinin acil servis binasının ilçeye kazandırılması da bu işbirliğinin bir kazanımı olarak yapımı hızlıca gerçekleşen projeler oldu. 

Hastaların serzenişlerine kulak veren ilçe başkanı Esvet Sarıoğlu’nun ivedilikle yaptığı görüşmeler ve Ayşe Keşir’le kurduğu güç birliği hastaneye yeni bir tomografi cihazı kazandırdığı gibi, ülkenin birçok hastanesinin aynı cihazı istediği şartlarda Akçakoca’ya getirtilmiş olması bu özel çabanın bir ürünü olarak ortaya çıktı.

Vekil Ayşe Keşir, kadın kolları genel başkanı olması hasebiyle protokol sırasında en tepelere çıkmasının verdiği imkanları Düzce ve ilçelerine yapılacak hizmetleri hızlıca yaptırma olanağına dönüştürürken, Ak Parti ilçe başkanı Esvet Sarıoğlu ise gerek belediyenin gerekse de vatandaşların taleplerinin bu işbirliğiyle hızlıca yerine gelmesine ön ayak oldu.

Kıyı mahmuzlarının Akçakoca’ya yapılmasının artık imkansız olarak görüldüğü günlerde dalgakıranların yapımını başlatan şey bu duyarlı işbirliğinin ortak bir çabaya dönmesinin sonucudur. Bu güç birliğinin bu şekilde devam etmesiyle Akçakoca’nın çok daha fazla şey kazanacağı aşikârdır. Bu duyarlılığa sahip bu yöneticiler varken, Türkiye’nin başka yerlerinde ne oluyorsa bu güzel ilçenin onlardan daha fazlasına sahip olmasının önünde hiç bir engel yoktur. .  

 

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.