DOLAR 34,1128 0.27%
EURO 38,1380 0.19%
ALTIN 2.861,681,16
BIST 9.971,38-0,04%
BITCOIN 21592312,35%
Düzce
23°

PARÇALI BULUTLU

13:03

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

374 okunma

Ak Parti Meclis Üyesi İmzasının Arkasında Durmadı

ABONE OL
05/07/2017 20:50
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediye Meclisinin Temmuz ayı oturumu yapıldı.

Toplantı saat 17.30’da Meclis Konferans salonunda başlarken, Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, eski Kaymakam Aykut Pekmez’in annesinin cenaze törenine katıldığı için oturuma katılamadı.

Başkan Yemenici’nin bulunmadığı Meclis oturumuna Meclis Başkan vekili Hatice Albayrak başkanlık yaptı.

Meclis oturumunun gündem maddelerinden biri de deniz kenarında bulunan ve yolun altı olarak tabir edilen işletmelere alkol ruhsatının verilmesi, diğer yandan yolun üzerinde bulunan 3 işletmenin alkol ruhsatları saklı kalmak koşuluyla, yeni işletmelere içki ruhsatı verilmemesi üzerineydi.

Yapılan değerlendirmelere göre, Çınar caddesi üzerinde bulunan 3 alkollü işletmenin de devir edilmeleri durumunda ruhsatlarının yenilenmeyerek iptal edilmeleri öngörülüyor.

İçkili mekanları deniz kenarına çekmeyi hedefleyen öneriye göre, deniz kenarında bulunan alkolsüz işletmelerin içki satma ruhsatı almaları kolaylaşırken, alkollü işletme bölgesinin mevcut alana göre genişletilmesi öngörülüyor.

Meclis komisyonunun uygunluk verdiği raporun oylamasına geçilirken, bir sıkıntı yaşandı.

Komisyonun Zikri Yaman ve İsmail Küçük’ün yanı sıra 3. üyesi olan Ak Partili üye Yahya Mat, komisyonda aldığı kararın arkasında durmadı.

Yapılan oylamada karara evet ve hayır verenlerin sayısı 6 ya 6 kalınca toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Oylamanın sonucunda aldığımız bilgilere göre, ikna turları sonuç verdi ve karar 8’e 5 evet oyuyla geçti.

Toplam 13 meclis üyesinin yer aldığı oturumda 2 CHP,  2 MHP, 1 Bağımsız ve 3 de AK Parti meclis üyesi olmak üzere toplam 8 evet oyuna karşılık AK Partinin  4 meclis üyesi HAYIR yönünde oy kullandı.

Meclis toplantısına damga vuran ve Tartışmaya yol açan olayın kahramanı ise AK Partili Meclis Üyesi Yahya Mat oldu. Mat, komisyon üyesi olmasına ve komisyonda EVET kararına imza atmasına rağmen, imzasının arkasında durmayarak Meclis oylamasında HAYIR yönünde oy kullanınca bazı meclis üyeleri tarafından tepki ile karşılandı.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ