DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22360642,65%
Düzce
21°

HAFİF YAĞMUR

03:58

İMSAK'A KALAN SÜRE

KÖYLERDEKİ ÇÖP SORUNU DAĞLARI AŞTI… SORUMLULAR UYUYOR MU?
2199 okunma

KÖYLERDEKİ ÇÖP SORUNU DAĞLARI AŞTI… SORUMLULAR UYUYOR MU?

ABONE OL
05/10/2023 12:43
KÖYLERDEKİ ÇÖP SORUNU DAĞLARI AŞTI… SORUMLULAR UYUYOR MU?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’nın köylerindeki çöp konteynerleri ağızlarına kadar dolup taşarken, vatandaşın tepkisinin ardı arkası kesilmiyor. Gözler, bu çöpleri toplatması gereken kesimlere çevrilmiş durumda.

Haber merkezimize gelen fotoğraflar, durumun vahametini bir kez daha gözler önüne sererken Koçar köyü sınırları dahilindeki çöp görüntülerinin benzerlerinin diğer köylerde de yaşanıypr olduğu ifade ediliyor.

İL ÖZEL İDARESİ ÇALIŞMIYOR MU?

Köylerdeki çöpleri toplama sorumluluğu kendisinde olan İl Özel İdaresinin elinde tüm Akçakoca köylerindeki çöpleri toplamak için sadece bir kamyon ve bir ekip olduğu öğrenildi.

43 köye sahip Akçakoca’da bir araç ve bir ekiple bu çöplere yetişmenin imkansız olduğu hatırlatılırken, araç ve ekip takviyesine ihtiyaç olduğu çok açık.

VATANDAŞIMIZ YETERİNCE DUYARLI DEĞİL Mİ?

Özel İdarenin araç ve ekip ihtiyacının gerçekliği bir yana, diğer bir sorunu ise vatandaşın ‘çöp toplama günü’ konusunda yeterince duyarlı olmaması oluşturuyor.

Özellikle fındık hasat ve harman dönemlerindeki aşırı nüfus artışına bağlı olarak çöplerin fazlaca çıkması ve akabindeki dal budama günlerinde kesilen dalların eskiden olduğu gibi yakılmak yerine çöp konteynerlerine doldurulması nedeniyle çöplerin çok arttığı öne sürülüyor.

Bir diğer sorun olarak da ‘gün sorununa’ işaret ediliyor.  Çöplerin her köy için planlanan günlerde toplandığı fakat vatandaşların bu plana uymak yerine, çöp toplama günü öncesinde çöplerini dışarıya çıkartarak mevcut sorunu içinden daha da çıkılmaz hale getirdiği iddia ediliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.