DOLAR 32,5994 0.36%
EURO 34,7395 -0.04%
ALTIN 2.499,280,62
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20346281,72%
Düzce
14°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

  • Akçakoca Gazetesi
  • SİYASET
  • KESK Kadın Meclisi’nden İstanbul Sözleşmesi’nin feshine karşı Akçakoca’da ortak eylem çağrısı
651 okunma

KESK Kadın Meclisi’nden İstanbul Sözleşmesi’nin feshine karşı Akçakoca’da ortak eylem çağrısı

ABONE OL
20/03/2021 16:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Sözleşmesi Kararname ile Feshedilemez!

2011 yılında imzalanan ve 2014 yılında TBMM onayıyla yürürlüğe giren ‘İstanbul Sözleşmesi’ ismiyle anılan “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi”nin dün gece Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile feshedildiği açıklandı. Bir uluslararası sözleşme hangi usulle yürürlüğe girdiyse aynı biçimde yürürlükten kaldırılabilir . TBMM devre dışı bırakılarak, anayasa hiçe sayılarak oluşturulan kararname ile iktidarın Kadın düşmanlığı ve sivil darbe uygulamaları devam ediyor. İstanbul Sözleşmesi kadınların her türlü şiddet ve ayrımcılıktan korunması, kadınlarla erkekler arasında eşitliğin yaygınlaştırılması, bu amaçlar için kapsamlı bir çerçeve, politika ve tedbirler tasarlanması ve uluslararası işbirliğinin yaygınlaştırılmasını sağladığı için uzun süredir iktidarın hedefindedir. İstanbul Sözleşmesi ‘toplumsal cinsiyet eşitliği’ ilkesine dayandığı için sürekli olarak Akp’nin hedefi haline getirilmiştir.

Bugüne kadar sözleşmeyi uygulamadığı için binlerce kadının katledilmesine neden siyasi iktidar, sözleşmeyi kendisi için bir tehdit olarak görmüştür. Üstüne basa basa bir kez daha haykırıyoruz: mevcut iktidarın kadınların yaşamı üzerindeki en büyük tehdittir.

KESK’li kadınlar olarak erkek-devlet şiddetine karşı yaşam güvencemiz olan İstanbul sözleşmesine sahip çıkmak için bugün tüm illerde kadın örgütleriyle birlikte alanlarda olacağız.

Tüm kadınları yaşamımızı ve haklarımızı korumak için alanlara çağırıyoruz. İstanbul sözleşmesi yaşatır!

 

 

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.