DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20789682,74%
Düzce
21°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

KAMU MALINI UCUZA KAPATMAK İSTEYEN SEVİNÇ TİCARET’İN PLANI TEPKİ ÇEKTİ
5330 okunma

KAMU MALINI UCUZA KAPATMAK İSTEYEN SEVİNÇ TİCARET’İN PLANI TEPKİ ÇEKTİ

ABONE OL
07/06/2022 12:53
KAMU MALINI UCUZA KAPATMAK İSTEYEN SEVİNÇ TİCARET’İN PLANI TEPKİ ÇEKTİ
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Fişskobirlik’in idare ve depo alanı olarak kullandığı ve uzun zamandır büyük bölümü atıl bırakılan 11 dönümlük arazi üzerine oynanan kirli oyun deşifre oldu. Bir süredir kiracısı olduğu Fiskobirlik depolarını satın almaya çalışan Sevinç Ticaret’in sahibi Oğuzhan Sevinç’inplanı deşifre oldu.

Akçakocalı Oğuzhan Sevinç’in kendi firmasının kullandığı 6 dönümlük depo alanını uzun bir süredir satın almak için girişimlerde bulunduğu ileri sürülmekteydi.

Ekonomik zorluklar içinde olan Fiskobirlik yönetiminin de Sapak’taki değerli arazisinin yarısını satacağı konuşulmaktaydı. İddia odur ki Oğuzhan Sevinç satış için ihaleye çıkartılacak olan yaklaşık 6 dönüm FKB arazisini almak için kolları sıvamış ve girişimlere başlamış.

Başka bir iddia ise satış ihalesi için bilir kişilerden edinilen fiyat tespitine göre, sözkonusu arazinin metre kare bedeli ortalama olarak 1.500 TL olarak tespit edilmesine rağmen, Oğuzhan Sevinç’e yakın bazı kişilerin bu değeri daha düşük göstermek için çalışma yürüttükleri ve metre kare ücretini 600-700 liraya düşürmeye çalıştıkları ileri sürülüyor.

Eğer, Oğuzhan Sevinç’e yakın kişiler bu çalışmada başarılı olur ve arazinin beher metre kare fiyatını yarıya düşürebilirlere yoplamda 8 milyon lira civarında bir satış bedeliyle ihale edilmesi beklenen arazinin 3-5-4 milyon liraya satılma ihtimali doğuyor.

Son dönemlerde kamu mallarının satış ihalaleinde yaşanan bazı usulsüzlükler ve oluşan ranttan rahatsızlık duyan Akçakocalıların, FKB’nin elinde olan bu değerli arazinin benzer rant operasyonlara kurban gitmemesi için CİMER’e yazı yazma yoluna gidecekleri öğrenildi.

Bir kamu alanının daha ranta peşkeş çekilmemesi için FKB yönetimi ve ilgili kurumların dikkatli olmalarını tavsiye eden bazı siyasi yöneticiler ise bu ranta karşı halkı aydınlatacaklarını ve ilk anından itibaren konunun takipçisi olacaklarını söylüyorlar.

Bakalım, bir kamu arazisi daha ranta kurban mı verilecek yoksa halkın ve fındık üreticilerinin 60 yıldır yaptıkları ödemelerle kendi malları olan bu değerli arazi yine halkın elinde mi kalacak.

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.