DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2073557-2,30%
Düzce
15°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

336 okunma

İSTANBUL HAYALLERİ DÜZCE’DE BİTTİ

ABONE OL
15/10/2019 12:23
0

BEĞENDİM

ABONE OL

21 Afgan Uyruklu şahıs, sığınmacı talebinde bulunmalarının ardından yerleştirildikleri Bartın’da yaşamak istemeyerek İstanbul’a gitmek için çıktıkları yolda bindikleri vasıtadan Düzce’de bırakıldı.

İstanbul’a geldiklerini sanana şahıslar Düzce’de merkeze bağlı Karaca Mahallesi’nde bulunan Karaca Camii’nde tespit edildi. Afganlı şahıslar işlemleri için emniyete götürüldü.

Bugün Karaca Mahallesi’nde Afganistanlı 21 şahıs Türkiye’ye sığınmacı talebinde bulunmak üzere çıktıkları yolda Düzce’de tespit edilerek işlemler için emniyete götürüldü. Karaca Mahallesi Muhtarı Bahattin Gümüş, Karaca Camii bahçesindeki yabancı uyrukları şahısların dikkatini çekmesi üzerine durumu polis ekiplerine haber verdi.

Olay yerine gelen İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler geldi. 21 Afgan uyruklu şahsın 16 gün önce Afganistan’dan kaçak olarak girdikleri Türkiye’ye Ankara’daki Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği’ne sığınmacı talebinde bulunmalarının ardından yaşamaları için Bartın’a gönderildi.

Ancak yabancı uyruklu şahısların Bartın’da yaşamak istemediği ve İstanbul’a gitmek için yola çıktıkları öğrenilirken bindikleri vasıtadan İstanbul’a geldikleri söylenerek Düzce’de indirildikleri iddia edildi.

Düzce’deki Karaca Camii bahçesinde tespit edilen Afganlı kişiler polis ekiplerince otobüse bindirilerek, işlemleri için emniyete götürüldü.

Öte yandan aç susuz Düzce’ye kadar gelen Afgan Uyruklu şahıslara polis ekipleri tarafından meyve suyu ve poğaça ikramında bulunuldu.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.