DOLAR 32,6011 0.38%
EURO 34,8230 0.24%
ALTIN 2.506,860,91
BIST 9.473,81-0,53%
BITCOIN 20997065,28%
Düzce
15°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

402 okunma

EK HİZMET BİNASINA GÖRKEMLİ AÇILIŞ

ABONE OL
17/10/2018 20:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce Barosu’nun ek hizmet binası Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve çok sayıda baro başkanının katılımı ile gerçekleşti.

Açılış töreninde konuşan Feyzioğlu, Roma’da katıldığı ve bugünün eleştirildiği bir hukuk konferansında yaptığı konuşmasına atıfta bulunarak, “Bugünü eleştirirken dünü unutan ya gafil ya cahil ya da bilmeyenleri kandırmaya çalışan bir haindir. Bize FETÖ‘nün yaptıklarını kimse unutturamaz” dedi.

Feyzioğlu ayrıca, ek hizmet binasının tüm Düzce’ye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Düzce Barosu’nun 300 kişilik seminer salonunun yanı sıra bürolar, dinlenme alanları ve toplantı odalarının bulunduğu ek hizmet binasının açılışı bugün gerçekleştirildi.

Açılışa, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Düzce Adliyesi 1.Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ferhan Acar, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Elif Sezar Cebar, Düzce İl Genel Meclis Başkanı Ayfer Yılmaz, Düzce Baro Başkanı Azade Ay, Türkseven Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Türkseven, baro başkanları, parti il başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve avukatlar katıldı.

Açılış töreni, 2011 yılında faaliyetine başlayan Düzce Baro binasının tanıtım slaytının izlenmesi ile başladı.

“Memlekette herkes kat çıkıyor, biz niye çıkmayalım dedik ve kat çıktık.”

Konuşmasına Düzce’nin Barolar Birliği Yönetim Kurulu’nda, Avukat Ünsal Toker tarafından başarılı bir şekilde temsil edildiğini belirterek başlayan Birlik Başkanı Metin Feyzioğlu şunları kaydetti:

“Bugün çok sayıda baro başkanımız burada. Bu durum Değerli Azade Başkanımın ve Düzce Barosunun Türkiye için önemine de işaret ediyor. Ülkenin her yerinden saatlerce yol gelerek Düzce Baromuzun bu mutlu gününe eşlik ediyorlar. Bu bina iki ayrı kısımdan oluşuyor. İlk kısmı benden önceki başkan, Ahsen Koşar ve önceki Düzce Başkanımız Ali Dilber tarafından satın alındı. Sonra Ali Başkan burası bize yetmiyor dedi. Hemen yanda bulunan yapı da satılıktı. Bir baro binası aldıktan sonra ikinciyi almak zordu ama davasını savundu. ‘Düzce Barosu büyüyor, artıyoruz’ dedi alalım dedi. O zaman yönetim kurulumuz değerlendirdi. Teklif doğru bir teklifti ve satın aldık. Ancak bir türlü kullanıma sunamadık. Sonra Azade Başkan geldi. Bir hanımefendi titizliği ve takipçiliği ile ‘buraları bir yıkalım, imar kanunundaki imkânlardan yararlanalım, kat çıkalım’ dedi. Memlekette herkes kat çıkıyor, biz niye çıkmayalım dedik ve kat çıktık.”

“Burası sadece meslektaşlarımızın kullanabileceği bir yer değil”

Geçtiğimiz aylarda yağan yoğun yağmur yağışı nedeniyle baro binasında yaşanan soruna ilişkin bir değerlendirme de yapan Feyzioğlu şu ifadelerde bulundu:

“Zor bir dönemdi ama öyle bir bağlılık ve Düzcelilik ruhu vardı ki, kimsenin şikâyet ettiğini duymadık. Baromuz için iyi olsun dedi arkadaşlar. Sükûnetlerine ve baroya bağlılıklarına hayranlık duydum. O günlerde Azade Başkan’ın ne çektiğini de bir Allah bilir herhalde. Acaba hangi baro başkanı, inşaatta kovalarla su atmıştır ya da meslektaşlarıyla birlikte paspas yapmıştır. Bu onun tevazusunu da gösteriyor. Bu anlamda ben de kendisi ile gurur duyuyorum.  Burada yeni ve güzel bir yer oldu. Burası sadece meslektaşlarımızın kullanabileceği bir yer değil. Düzce’nin tüm sivil topluluklarının, adliyenin, hâkimlerimizin, savcılarımızın burayı canlı tutması lazımdır. Burada sanatsal faaliyetler düzenlenmeli, sergiler açılmalı, küçük konserler verilmeli, halk oyunları oynanmalı, şiir geceleri düzenlenmeli, mesleki faaliyetler yapılmalı.”

“Bize FETÖ‘nün yaptıklarını kimse unutturamaz”

Türkiye’nin yargıya ilişkin sorunları olduğunu vurgulayan Feyzioğlu şöyle konuştu:

“Yurt dışından yeni geldim. Roma’da her yıl yapılan Dünya’nın en büyük hukuk konferansından geliyorum. Orada yaptığım konuşmada şunu belirttim. Benden bugünü eleştiren bir açıklama beklerken, dünü met etmemi istiyorsunuz. Ben dünün çete oluşumunu, FETÖ oluşumunu size aklayacak tek cümle etmedim. Hiç kimse bana bunu söyletemez. Hiç kimse bana kumpas davalarını, FETÖ çetesinin öldürdüğü, kahrettiği insanların acısını unutturamaz. Ama bugüne ilişkin taleplerimizi, yanlışları kuşkusuz söyleyeceğiz. Söylerken amacımız yapıcı olmak, bu güzel ülkeyi hak ettiği yere taşımak. Bunu da söylemenin üslubu var. Daha çok bağıran haklı olmaz. Hakaret eden daha haklı olmaz. Gerçekleri görmeyen ama uyduran daha haklı olmaz. Bugünü eleştirirken dünü unutan ya gafil ya cahil ya da bilmeyenleri kandırmaya çalışan bir haindir. Bize FETÖ‘nün yaptıklarını kimse unutturamaz. Verdiğimiz mücadeleyi de kimse unutturmaya kalkmasın. Mücadele akılla strateji ile verilir. Barolarımız, doğru strateji ve akılla haklı çıkmış ve her zaman devletinin yanında olmuştur. Devlet ve hükümet farklı şeylerdir.  İktidardaki siyasi partiye oy verirsiniz, vermezsiniz. Ama devletin yanında olma ve korumak, devlet çatısını taşımak vatan borcudur. Bu borcu yerine getirmeyenden ne milliyetçi olur, ne sosyal demokrat olur, ne muhafazakâr olur. Hiçbir şey olmaz, vatandaş da olmaz.”

“Destek verenler olmasaydı bu bina olmazdı”

Azade Ay ise, açılış töreninde yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Düzce Barosu yeni katılımlar ile her geçen gün büyümektedir. Bu irtifa ile Düzce Baromuz, 212 Avukatımız ve 34 stajyer avukat arkadaşımız bulunmaktadır. Bu süreç hem kurumsallaşma hem de hizmet bakımından baromuza sorumluluklar yüklemektedir. Göreve başladığım 2016 yılı ekim ayı sonunda ilk olarak mevcut baro binamızın yetersiz olduğunu keşfettik. Hizmete girmesi için neler yapılabileceğini arkadaşlarımızla değerlendirdik. Düzce’de kat artışına olanak sağlayan imar değişiklikleri bizi bugün açmış olduğumuz hizmet binamıza taşımıştır. Bu süreçte yoğun bir çaba ile yönetim kurulum ve ben, sayın belediye başkanımızın ve il yönetim kurulumuz bize destek verdi. İnanın onlar olmasaydı, bu bina olmazdı.

“Daha derin bir anlam ve amaç taşıyor”

Yasal prosedür ve inşaat çalışmalarını gerçekleştirdik. Bu çalışmalar sonucunda takriben 140 metrekare olan hizmet alanımız, açık alanlarla bin 535 metrekareye, kapalı alan olarak da bin 394 metrekareye yükselmiştir. Buna paralel olarak, 300 kişilik bir konferans salonu ve bir toplantı salonu, ideal bilimler için bir alan, baro komisyonları için ayrı ayrı düzenlenen toplantı ve çalışma odaları, disiplin kurulu duruşma salonu, adli yardım ve CMK hizmet odaları ve meslektaşlarımızın bir araya geleceği bir kafeterya hizmete açılmıştı. Bu hizmet binasıyla yaratılan alanlardaki amaç, Düzce Barosunun tüm mensupları ile birlikte gelişmesi, dönüşmesi ve etkinliğinin artması, mesleğimize yeni katılan meslektaşlarımızın, en iyi şekilde mesleğe hazırlanması, vatandaşlar ve baro arasındaki bağın güçlendirilmesi için gerekli imkanların yaratılması olduğu açıktır. Bu anlamda hizmet binası baromuz için bir taşınmaz değildir. Daha derin bir anlam ve amaç taşımaktadır.”

Konuşmaların ardından avukatlık mesleğinde 20.yılını dolduran avukatlara plaketleri takdim edildi.

Program, protokol mensuplarının toplu fotoğraf çektirmesinin ardından sona erdi.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.