DOLAR 32,5903 0.31%
EURO 35,0330 0.16%
ALTIN 2.459,830,98
BIST 9.797,840,83%
BITCOIN 20971040,53%
Düzce
16°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

337 okunma

DÜZCE’NİN VEKİLLERİ

ABONE OL
27/05/2018 19:57
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Partilerin adayları belli oldu.

Geçmiş seçim sonuçları ve muhtemel seçmen tercihlerine göre seçilebilecek adaylarla görüştüm.

Kısa özgeçmişlerini aldım.

Siyasetle ilgili bağlarını araştırdım.

“Partinizden bağımsız, bu millet size niye oy versin?” diye de sordum.

İşte tespit edebildiğim sonuçlar:

CUMHUR İTTİFAKI, AK PARTİ ADAYLARI

Fahri ÇAKIR

Kimdir?

1958 Düzce, Cumayeri doğumlu olan ÇAKIR, eğitim hayatını İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümü’nde tamamladıktan sonra öğretmenlik yapmış, sonrasında iş hayatına atılmıştır. 2013-2018 yılları arasında Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’nda bulunmuştur.

2001 yılında Ak Parti’nin Kurucu İl Başkanı olarak başladığı siyasi hayatında, 22. dönem Ak Parti Düzce Milletvekili olarak görev yapmış, 23, 24 ve 25. dönemler için de aday adayı olmuştur.

Ne dedi?

“Siyasette halka hizmetin Hakk’a hizmet olduğunu en iyi bilenlerdenim. Düzce’nin ihtiyaçlarını en yakından takip edip sonuçlandıracağım için destek istiyorum.”

Ayşe KEŞİR

Kimdir?

1967 Düzce, Kavakbıçkı Köyü doğumlu olan KEŞİR, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Sosyal Politikalar Anabilimdalı’nda eğitimini tamamladıktan sonra, muhabirlik yaparak başladığı meslek hayatını, köşe yazarlığı, radyo programcılığı, dergi yayımcılığı gibi geniş bir yelpazede sürdürmüştür.

25 ve 26. dönemlerde Ak Parti Düzce milletvekili seçilen Sayın KEŞİR, siyasi hayatına ise 2001 yılında Ak Parti İstanbul İl Kadın Kolları Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olarak başlamış ve çeşitli kurullarda görevler yaparak sürdürmüştür.

Ne dedi?

“Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan öğrendiğimiz siyaset gereği halkın içinde olmuş, gelen tüm taleplere cevap vermiş biri olarak destek istiyorum.”

Numan ÇABUK

Kimdir?

1981 Düzce, Nasırlı Köyü doğumlu olup, 2008 yılında Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan ÇABUK, doktorluk mesleğinde, Sağlık Bakanlığı Düzce İl Sağlık Müdürlüğü’nde çeşitli görevlerde bulunmuştur.

Siyasi hayatına 2003 yılında Ak Parti Samsun 19 Mayıs Üniversitesi öğrenci temsilcisi olarak başlayan Sayın ÇABUK, Karadeniz Bölgesi, üniversiteler arası bölge koordinatörü olarak Ak Parti Genel Merkezi Gençlik Kolları’nda görev yapmıştır. 24 ve 25. dönemler için de aday adayı olmuştur.

Ne dedi?

“Halkın içinden biriyim. Düzce’nin sorunlarını biliyorum. Halkın, özellikle gençlerin derdiyle dertleneceğim. Gelecek yeni sistemde gençlerin yanında, geleceğin yapılanmasında onların sesi olacağım için yetki istiyorum”

MHP ADAYLARI

Ümit YILMAZ

Kimdir?

1971 Zonguldak doğumlu olan YILMAZ, eğitim hayatını Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde tamamladıktan sonra, memleketi Düzce’de eczane açmış, 23 yıldır da mesleğini sürdürmektedir.

2002 yılında Milliyetçi Hareket Partisi üyesi olmuştur. Parti içinde çeşitli görevler yaptıktan sonra, Genel Merkez tarafından MHP Düzce İl Başkanı olarak atanan YILMAZ, 2017 yılında yapılan kongrede yeniden İl Başkanı seçilmiştir.

Ne dedi?

“Cumhur ittifakı milletimizin geleceği, devletin bekası için çok önemlidir. Düzce halkının ihtiyacı olan hizmetlerin  takipçisi olacağım.”

Yusuf ARSLAN

Kimdir?

1970 Düzce, Kaynaşlı Fındıklı Köyü doğumlu olan ARSLAN, Ankara Gazi Üniversitesi, Teknik Eğitim Fakültesi Makine Bölümü’nden mezun olmuş, 15 yılı üniversitede öğretim üyesi olmak üzere 27 yıl, çesitli devlet kurumlarında görev yapmıştır.

Siyasette görev yapmak için bu dönemde MHP’den aday olan ARSLAN, “Siyasete kalite gelmeli, liyakatlı, iyi yetişmiş insanlar siyaset yapmalı, iyilerin önü açılmalı, fırsat verilmeli” iddiasıyla siyasete atıldığını ifade etmiştir.

Ne dedi?

“Fındıklı Köyü’nde, toplumsal sıkıntıları halkıyla beraber yaşayarak yetişmiş biri olarak, gelecek nesillere hizmet etmek,
siyasetçiye olan güveni yeniden inşa etmek için aday oldum.”

MİLLET İTTİFAKI, CHP ADAYI

Zafer TEBER

Kimdir?

1960’da Düzce’nin Şakuç Köyü’nde doğan TEBER, Gazi Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun olmuş, ardından AEG, BOSCH gibi çeşitli kurumlarda üst düzey yöneticilik yapmıştır.

7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde, 1. sıra CHP Düzce milletvekili adayı olmuş, teşkilatı ile yakın ilişkisini sürdürmüştür.

Ne dedi?

“Düzce’nin sorunlarını gören, bilen biri olarak, milletvekili olmadığım halde sorunları her platformda gündeme getirerek takip eden, sonuçlanmasında baskısı olan biriyim. Milletin güvendiği, inandığı biri olarak halkın oyuna talibim.”

Milletvekilliğine en yakın adaylar, halkın içinde ve halk için çalışacaklarını söylüyorlar. Görülen o ki, Düzce’de kim seçilirse seçilsin, kazanan Düzce halkı olacak.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.