DOLAR 32,3541 0.31%
EURO 35,1553 -0.01%
ALTIN 2.308,771,39
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22886123,32%
Düzce
20°

HAFİF YAĞMUR

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

480 okunma

DÜZCE AFRİN İÇİN TEK YÜREK

ABONE OL
22/02/2018 17:18
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce’de, Afrin’de kahramanca mücadele eden Türk Askerine destek olmak amacıyla yürüyüş düzenlendi. Askerlik Şubesi önüne kadar süren yürüyüş sonunda Düzce’de görev yapan 393 muhtar asker olmaya hazır olduklarını belirterek Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Serkan Savaş’a dilekçelerini verdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’de başlatılan operasyona destekler Düzce’de çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Çok sayıda vatandaşın katılımı ile organize edilen yürüyüş Cedidiye Camii önünden başlayarak Askerlik Şubesi’ne kadar sürdü.

Afrin’de mücadele eden askerler için bir araya gelen vatandaşlara Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Türkiye Muhtarlar Derneği Başkanı Yaşar Çengel, Düzce Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Mensur Bilgin, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve öğrenciler eşlik etti.

Düzce Belediyesi Mehter Takımının da katıldığı yürüyüşte vatandaşlar, ellerinde bayrak ve dövizlerle yürüdü.

“Düzce Mehmetçiği için ayağa kalktı”

Askerlik Şubesi önünde bir konuşma yapan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay şu ifadelerde bulundu:

“Muhtarlarımız bugün ayağa kalktılar ve bu akşam yola çıkacaklar. Bir de mehter takımını yanlarına veriyoruz. Buradan Kilis’e hareket edecekler. Bugünden itibaren etkinliklerimiz başladı. Mehterimiz, muhtarlarımız Kilis’e gidiyorlar Mehmetçiğimize destek olmak için. Biz de burada çeşitli etkinliklerde bulunacağız. Biz de Mehmetçiğimizin yanında olacağız. Şu an Düzce ayağa kalkmıştır ve tüm Düzce Mehmetçiğimizin yanındadır.”

393 muhtar olarak asker

Muhtarlar Derneği Başkanı Yaşar Çengel ise, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kahraman Türk Ordusu’nun yanında olduğunu söyleyerek başladığı sözlerinde şunları kaydetti:

“Biz muhtarlar olarak sahada savaşmak istiyoruz bu vatan, bu bayrak için. Daha önce muhtar arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz toplantıda gönüllü savaşa gitmek istediklerini söylediler. Biz de bunun üzerine Sayın Valimden izin alarak, belediye başkanımın da desteği ile hepimiz buraya, dilekçe ile askere gitmeye hazır olduğumuzu, evden buraya gelirken de evdekilerle vedalaştığımızı ifade eder, Sayın komutanıma 393 muhtarın hazır asker olduğunu ifade eden bu dilekçeyi takdim ediyorum.”

Konuşmanın sonunda 393 muhtarın imzasının bulunduğu dilekçe, Türkiye Muhtarlar Derneği Başkanı Yaşar Çengel tarafından Düzce Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Serkan Savaş’a verildi. 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.