DOLAR 32,5123 0.06%
EURO 34,9852 -0.13%
ALTIN 2.438,370,10
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 21033460,48%
Düzce
20°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

573 okunma

Düzce İl Hayvan Koruma Kurulu Önemli Gündemle Toplandı

ABONE OL
23/02/2018 16:15
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İl Hayvan Hakları Kurulu 2018 yılının ilk toplantısını Vali Yardımcısı Hasan Ruhi Yaylacı başkanlığında gerçekleştirdi.

Düzce Orman Su İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen toplantıya İl ve ilçe Belediyelerden gönderilen temsilciler, Veterinerler Odası,  Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve Başkanları katıldı.

İl Hayvan Hakları Kurulunun önceki toplantılarında;  Yılda en az dört kez gerçekleştirilen toplantılara Belediyelerin yetkili kişiler düzeyinde katılım talebi, defalarca dile getirilmesine rağmen, en çok “sokak hayvanları konusunda şikayet aldıklarını” ileri süren belediye başkanlarının sorunların detaylı olarak görüşülüp çözüm arandığı toplantıya ilgisiz kalmaları sivil toplum temsilcileri tarafından eleştirildi.

Toplantının ana maddesi olarak; “Düzce Hayvan Yaşam Alanı” olarak adlandırılan rehabilitasyon merkezinin ihalesinin yapılması ve çalışmalara başlanması” görüşüldü.

İNŞAATIN NİSAN 2018 ‘DE BAŞLAYIP, EN GEÇ EYLÜL 2018’DE BİTMESİ PLANLANIYOR.

İl Hayvan Koruma Kurulunda; STK’ların yaşam alanın işletilmesi ve faaliyetlerinde ortak bir komisyon kurulması önerisinin dikkate alınması, hayvan hakları savunucularını sevindirdi.

Yapılacak alanda; İlçe Belediyelerinin bölgelerinde mevcut olan  tüm sokak hayvanlarını DÜZCE HAYVAN YAŞAM ALANINA atıp kurtulma hayallerinin BOŞ olduğu bir kez daha tescillenmiş oldu.

“Yaşam alanının (REHABİLİTASYON MERKEZİ)  sadece hayvanların rehabilitasyonu ve kısırlaştırılması için kullanılacağı, işlem bittikten sonra hayvanların, getiren belediyelere geri gönderileceği,  Hasta ve tehlikeli ırklar dışında olan köpeklerin RM’de tutulmayacağı” konusunda mutabakat sağlandı.

YEREL HAYVAN KORUMA GÖREVLİSİ İÇİN YENİ BAŞVURULAR BEKLENİYOR

Düzce il ve ilçelerinde hayvan koruma görevini gönüllü olarak yapan herkes, Orman Su İşleri Müdürlüğü ve Düzce Belediyesi işbirliği ile yapılacak kısa bir eğitim sonunda YEREL HAYVAN KORUMA GÖREVLİSİ olmaya hak kazanacaklar. Hayvan Korumacılar bu kartlar ile kendilerine yönelik olumsuz baskı ve yıldırmalara karşı yasalar karşısında daha güçlü ve bilinçli olmaktadırlar.

Başvuru ve Kurs kaydı için Dohaycan Derneği http://dohaycan.blogspot.com adresinden ve facebook sayfasından duyuru yapacaktır.

 

Haber – Foto: Nermin ALPAY 

 

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.