DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BIST 10.891,420,18%
BITCOIN 22352471,91%
Düzce
21°

HAFİF YAĞMUR

03:58

İMSAK'A KALAN SÜRE

CHP’NİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞINDA YENİ GELİŞME…
2881 okunma

CHP’NİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞINDA YENİ GELİŞME…

ABONE OL
07/10/2023 10:48
CHP’NİN BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞINDA YENİ GELİŞME…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

31 Mart 2023’te yapılacak olan belediye seçimleri öncesinde partilerin aday adaylık yarışı hız kazanırken, Akçakoca’da gözlerin çevrildiği CHP’de sürpriz bir gelişme konuşulmaya başlandı.

Akçakoca’da belediye seçimlerini alma konusunda eli oldukça güçlü olan CHP’de muhtemel güçlü adaylardan Abdülkadir Pandul ve Erol Solak’ın geri adım atmaları, dikkatleri, başarılı bir ilçe başkanlığı yapan Tuğrul Abanoz’a yöneltti.

CHP’de aday adaylıklarını açıklayan isimlerden Fikret Albayrak’ın parti örgütleri tarafından istenmiyor olduğu herkesin malumu. Albayrak’ın 5 yıllık başkanlık dönemi sonrası belediye seçimi yarışlarından sürekli başarısız çıkmasının yanı sıra, çeyrek asırlık adaylık serüveniyle partisinin yeni adaylarının önünü kestiğine yönelik eleştiriler, kendisinin bu dönem aday gösterilmeyeceğine yönelik inancı güçlendiriyor.

CHP’nin diğer aday adaylarından olan Ahmet Kaya’nın Albayrak’ı kesintisiz destekliyor olması ve ilçe kongrelerinde rakibi olan Tuğrul Abanoz’a karşı hiç bir şekilde zafer kazanamamış olması, onun adaylık konusundaki şansını sıfırlarken, diğer aday adaylığını açıklayan isim olan Hamdi Deniz’in de CHP ilçe kongresindeki başkanlık yarışında Abanoz’a yenilmesi sonrası, adaylıktan çekilmiş olduğu, kulis bilgileri arasında yer alıyor.

Başka aday adayları çıkar mı bilinmez fakat CHP’de belediye seçimlerini kazanacak aday arayışında ibre giderek mevcut ilçe başkanı Tuğrul Abanoz’u göstermeye başladı.

2 dönem üst üste başarılı bir ilçe başkanlığı yapmış olan Abanoz ve arkadaşları, CHP’li olsun ya da olmasın tüm halkın gönlünde yer buldu kendisine.

İlçe halkının çıkarları ve Akçakoca’nın menfaatleri sözkonusu olduğunda adeta aslan kesilen Abanoz, doğru bildiği sözü kimseden sakınmayan, mücadeleci ve gözü kara bir siyasetçi olarak kendini yeterince kanıtlamış durumda.

CHP Düzce milletvekili Talih Özcan ve CHP genel merkez yönetimiyle diyalog ve temasları da oldukça iyi olan Abanoz’a bu çevrelerden de yeterince destek olunduğu ileri sürülürken, farklı siyasi tercihlere sahip ilçe kamuoyunun da Abanoz’un belediye başkanlığı fikrine sıcak baktığı biliniyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.